14.2.2017

5 X VIRHEOSTOKSIA

Ostan kosmetiikkaa harvoin harkitsematta, mutta sysihuonoja tuotteita sattuu vastaan toisinaan silloinkin, kun tuotteen hankkimista on suunnitellut pitkään. Joskus pettymyksen takana on jättimäinen hype ja sen synnyttämät suuret odotukset, joita tuote ei kykenekään täyttämään. Toisinaan hankinta osoittautuu omaan käyttöön sopimattomaksi, joskus käsiin sattuu maanantaikappale. 

Tässä 5 kosmetiikkahankintaa, jotka eivät onnistuneet täyttämään odotuksiani: 

1. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Taupe
Joko en vain ole Youtube-kulmakarvojen ystävä, sävy on väärä, koostumus makuuni kehno tai sitten en vain osaa käyttää tätä. Suoraan sanottuna inhoan tätä mömmöä. Dipbrow Pomade näyttää naamallani lähinnä savelta, jota olen epätoivoisesti valellut kulmiini tummempien piirteiden toivossa. Sävy Taupe on tunkkaisen vihertävä, ei lainkaan sellainen kaunis ja luonnollinen harmahtavanruskea. En saa tätä levitettyä kulmiini ohuesti ja tasaisesti, vaan lopputuloksena on aina paksu palkki. No good.

2. EX1 Invisiwear Liquid Foundation - F200
EX1:n meikkivoide oli jossain vaiheessa suuri hitti kosmetiikkablogien ja -vlogien kentällä. Moni kaltaiseni feikkiruskettaja ylisti tämän edullisen meikkivoiteen sävyvalikoimaa, enkä malttanut olla hankkimatta tätä meikkimaailman ihmettä. Sävy vakuutti ja aluksi myös tuotteen koostumus, mutta pidemmän käytön jälkeen huomasin meikkivoiteen olevan kasvollani äärimmäisen arka kaikenlaiselle kosketukselle. Jos hipaisinkin naamaani, jäi kasvolleni ruma jälki. En tiedä johtuuko kaikki vain kuivasta ihostani, mutta EX1:n meikkivoide kuorituu iholtani pois rumina laikkuina. En ole kokenut mitään vastaavanlaista minkään toisen meikkivoiteen kanssa!

3. NYX Soft Matte Lip Cream - Cannes
Näiden NYX:in punien haukkuminen tuntuu vähintäänkin rikokselta, sillä tiedän näiden olevan monien suosikkeja. Minun on kuitenkin myönnettävä, ettei tämän nestemäisen huulipunan koostumus ole koskaan toiminut omilla huulillani. Vaikka sävyvalikoima on ihana ja nämä näyttävät kauniilta monilla ystävilläni, minun Soft Matte Lip Cream -kokoelmani saa jäädä tähän yhteen yksinäiseen yksilöön. Saan tällä aikaiseksi vain halkeilleen näköisen huulimeikin.

4. Clinique Chubby Stick Shadow Tint for Eyes - 01 Bountiful Beige
Olen omistanut näitä kaksi ja molemmat ovat kokeneet saman kohtalon. Ensimmäisen Cliniquen 01-sävyisen luomiväripuikkoni hankin laivalta hyvällä alennuksella, ja tuote koki hetkessä kuivumiskuoleman. Sen sisältö valahti ulos purkista kuivana tikkuna, eikä tuotteesta ollut tämän jälkeen enää mitään iloa. Oletin hankkineeni vanhentuneen kappaleen - alelaarista kun sen satuin kaivamaan - mutta uuden Chubby Stickin eräästä Cliniquen minikokoisia tuotteita sisältäneestä joulupakkauksesta kuorittuani totesin kyseessä olevan ilmeisesti tuotteen ominaisuus. Sävy on mielettömän kaunis ja sopisi luomien lisäksi myös korostustarkoitukseen, mutta koostumus on kuiva. En tiedä missä ja miten tätä tulisi säilyttää, jotta tuote pysyisi käyttökelpoisena.

5. BareMinerals Flawless Face -sivellin
Etsitkö maailman huonointa sivellintä? Potentiaalinen kisaaja löytyy täältä! BareMineralsin Flawless Face -sivellin päätyi meikkilaatikkooni kyseisen merkin meikkipohjan kylkiäisenä. Sivellin pudotti kasvoilleni jo ensimmäisellä käyttökerralla suuren kavasadon. En ymmärrä, kuinka näin pehmeällä lirusiveltimellä voisi muutenkaan levittää BareMineralsin puuterimaista mineraalipohjaa. Aina välillä erehdyn nappaamaan tämän puuterointikäyttöön, ja saan joka kerta katua. Löytyikö listalta omia pettymyksiäsi vai kenties jotain, mistä pidät?
Mihin kosmetiikkatuotteeseen olet viimeksi pettynyt?


1 kommentti:

  1. Yllättävin pettymys minulle oli Urban Decayn suitsutettu luomenpohjustaja. Tämä ei pitänyt luomiväriä paikallaan rasvoittuvilla luomillani juuri lainkaan, kun taas esim. Lumenen halpa pohjustaja pysyy koko päivän vaikka sateessa tai lenkillä. Lahjoitin UDn pohjustajan lopulta äidilleni, mutta eipä tuo toiminut hänelläkään kovin hyvin..

    Yleensä pettymyksistä joutuu syyttämään ihan itseään, kun tulee valinneeksi väärän sävyn. Varsinkin kalliissa tuotteissa sellainen ottaa tietysti pannuun. Verkko-ostoksissa näitä mokia tulee tehtyä helpommin, joten uudet värituotteet ostankin mieluiten ensimmäisellä kerralla kaupasta. Onnistumisen mahdollisuus on heti hiukan parempi :)

    VastaaPoista