22.1.2017

KAKSI EDULLISTA MEIKKIVOIDELEMPPARIA KUIVALLE IHOLLE

Olen hulluna täydellisen meikkivoiteen metsästämiseen. Toisaalta en ole varma, uskonko moisen ihmeen olemassaoloon. Meikkivoiteissa tuntuu menevän aina jokin osa vikaan - sävy saattaa olla täydellinen, mutta koostumuksessa on jotain häiritsevää, hinta huimaa päätä tai täydellinen koostumus ja yhteensopivuus ihotyypin kanssa kaatuvat kehnoon sävyvalikoimaan. 

Ihoni on tällä hetkellä melko pintakuiva. Vaadin meikkivoiteeltani kosteuttavaa, mieluiten geelimäistä tuntumaa, tarvittaessa loistavalle tasolla yltävää peittokykyä ja sopivan neutraalia sävyä. Jo yli vuosi sitten lopettelemani Roaccutan-kuuri on muuttanut ihoni ilmeisesti pysyvästi melko pintakuivaksi. Ihoni ei enää rasvoitu juuri ollenkaan edes t-alueelta ja ainoat puuteroimista vaativaat kohdat löytyvät nenän sivuilta. Ennen rakastamani Narsin Sheer Glow on tätä nykyä iholleni turhan nestemäinen ja kuiviin kohtiin pakkautuva. Moni muukin entinen suosikki on jäänyt kuurin jälkeen käyttökelvottomaksi. Koska käytän vuoden ympäri itseruskettavaa mutta jätän usein kasvoni feikkiruskettamatta, tulee meikkivoiteeni olla myös riittävän peittävä, jotta naama ja kroppa näyttävät samaan sarjaan kuuluvilta. 

Tähän mennessä korkeimmalle sijalle meikkivoidelistauksessani on päässyt Giorgio Armanin Luminous Silk. Kallis mutta niin ihana Luminous Silk on geelimäisen koostumuksensa ansiosta juuri minun pintakuivalla ihollani täydellisesti toimiva tuote, mutta sen sävyvalikoima on ärsyttävän huono. Sävyt ovat iholleni joko liian punaisia tai oliiviin taittavia. Hemmetti, miten hankalaa!


Tässä postauksessa aion esitellä kaksi edullista meikkivoidetta, joista pidän kutakuinkin yhtä paljon kuin Luminous Silkistä, mutta joiden hinta on huomattavasti edullisempi. Täydellisen meikkivoiteen etsintä on yhä käynnissä, mutta nämä kaksi meikkivoidetta ovat onnistuneet vakuuttamaan sen verran kovasti, että olen päätynyt käyttämään molempia jo useamman kappaleen.

1. Rimmel Lasting Finish Nude 25H
En ole yleensä syttynyt Rimmelin tuotteille, ja siksi kynnys tämän hankkimiselle oli aikoinaan ylistysarvioiden lukemisesta huolimatta korkeahko. Lasting Finish Nude 25H onnistui kuitenkin vakuuttamaan kertaheitolla. 

Lasting Finish Nude 25H:n koostumus on melko geelimäinen ja sopii siksi hyvin kuivalle iholleni. Meikkivoide on keskipeittävä ja jättää ihon kauniin kuulaaksi. Hyvin mattaista lopputulosta arvostavalle tämä saattaa olla liikaa, sillä Rimmelin meikkivoide onnistuu loihtimaan jopa tälle kuivanaamalle melko eloisan ja kosteutetun näköisen ilmeen. Tuote pysyy hyvin paikoillaan ja on minun kasvoillani esittelykelpoisen näköinen yleensä vielä illalla, vaikka olisin tehnyt meikkini aikaisin aamulla. 

Itselläni on tällä hetkellä käytössä sävy 200 - Soft Beige, joka sopii minulle parhaiten silloin, kun feikkirusketukseni vetelee viimeisiään. Omistan meikkivoiteen myös sävyssä 100 - Ivory. 

Lasting Finish Nude 25H:n heikkous piilee sävyvalikoimassa. Ymmärtääkseni kaikkein vaalein, useimmalle maidonvaalealle suomalaiselle vaaleutensa perusteella parhaiten sopiva sävy on melko voimakkaan punapohjainen. Sävy 100 - Ivory sen sijaan on melko neutraali, mutta saattaa olla vaaleinta mahdollista sävyä etsiville turhan tumma. Myös käyttämäni sävy 200 - Soft Beige on aavistuksen verran tunkkainen ihollani. 

Lasting Finish Nude maksaa noin 13 euroa. 


2. L'Oréal Lumi Magique
En ole juurikaan perehtynyt L'Oréalin meikkeihin ja merkki on ollut minulle aina jostain syystä melko etäinen. Aikoinaan Giorgio Armanin Luminous Silkille edullisempaa korvaajaa etsiessäni päädyin löytämään Lumi Magiquen useista blogeista ja Youtube-videoista, joissa se esitettiin Luminous Silkin dupena. 

Lumi Magiquen sävyvalikoima on laaja ja tuotetta löytyy niin punapohjaiselle, keltapohjaiselle kuin neutraalillekin iholle sopivana. Tilasin kesällä sävyn N4 sokkona Cocopandalta ja totesin sen sopivan minulle hyvin. Sävy on aavistuksen verran liian punapohjainen, mutta netistä löytämien kuvien perusteella W-alkuiset sävyt taas saattavat kellertää naamallani liikaa. 

Tykkään tässä meikkivoiteessa erityisesti sen kosteuttavuudesta ja helposta levittyvyydestä. Meikkivoide levittyy kauniisti ja tasaisesti sekä jättää ihon terveen hehkuvaksi. Tämä näyttää ihollani hyvältä silloinkin, kun naamassani on näkyviä kuivia laikkuja. Tässä - kuten Rimmelin meikkivoiteessakin - on lähes täydellinen koostumus ja hinta, mutta sävyvalikoima vaatisi laajuudestaan huolimatta viilaamista. Tai sitten minä tarvitsisin eri värisen ihon. 

Lumi Magiquen hinta vaihtelee jonkin verran eri nettikaupoissa, omani hankin muistaakseni noin 15 eurolla. Lumi Magique ei ymmärtääkseni ole enää myynnissä Suomessa, mutta tuotetta saa tilattua Boots.com:ista, josta tilasin näitä syksyllä kolme pullollista kolme tuotetta kahden hinnalla -tarjouksella. (Tälläkin hetkellä Boots.com:issa näyttää olevan jonkin näppärä L'Oréal-tarjous!)


Rimmel Lasting Finish Nude - 200 Soft Beige & L'Oréal Lumi Magique - N4.

Oletteko te kokeilleet jompaa kumpaa?
Ja se kaikkein tärkein - joko olette löytäneet täydellisen meikkivoiteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti