10.7.2015

GIORGIO ARMANIN LUMINOUS SILK & VIHDOINKIN ELÄVIEN KIRJOIHIN PALANNUT IHO

Roaccutan-kuuri on pistänyt meikkipohjarutiinini uuteen uskoon. Erityisesti muutoksia on tapahtunut meikkivoiderintamalla. Ihoni oli ennen Roaccutanin aloittamista pintakuivuuteen taipuvainen sekaiho, joka kiilteli helposti t-alueelta, mutta kuivui poskilta. Nyt ihoni on kauttaaltaan kuiva ja kuoritutuu jatkuvasti erityisesti nenästä ja leuasta. Olen saanut unohtaa puuteripaperit ja kiiltelyn kyttäämisen kokonaan ja päässyt niiden sijasta stressaamaan siitä, mistä milloinkin roikkuu ihoriekaleita. Iho-ongelmani eivät ole aiemmin ylettäneet suurella mittakaavalla naamaani saakka, mutta nyt nimenomaan kasvoistani on tullut se sotatantere, josta saan peitellä milloin mitäkin punoitusta, haavaa ja kuivaa läikkää.

Hämmästyksekseni olen joutunut hylkäämään myös kosteuttavat ja kuulaan lopputuloksen jättävät meikkivoiteet, ja korvaamaan ne paksummilla, kaiken järjen mukaan myös kuivattavammilla vaihtoehdoilla. Siinä missä tykkäsin pitkään sekoitella kasvoilleni Narsin Sheer Glow -meikkivoidetta ja saman merkin sävyttävää päivävoidetta, nyt ne pakkautuvat kasvojeni kuiville laikuille ja saavat koko kasvojen ihon näyttämään sairaalta. Hassua. Olin kuvitellut, että kuurin aikana saisin vaihtaa meikkivoiteet entistä kosteuttavampiin tai jopa hylkäämään ne ihan kokonaan. Mutta ei, ihoni näyttääkin kaikkein terveimmältä jauhemaisen mineraalimeikkivoiteen ja uusimman löytöni, Giorgio Armanin Luminous Silk -meikkivoiteen kanssa!
Olin suunnitellut opiskelijabudjetilleni ökyhintaisen Luminous Silkin hankkimista jo kauan, mutta olettanut sen olevan ehkä liian paksua, mattaista ja kuivattavaa iholleni, jossa on usein kuivia laikkuja ihan ilman mitään myrkkylääkkeitä - ja voiteitakaan. Kun jouduin harmikseni jättämään suosikkini, Narsin Sheer Glow'n odottamaan lääkekuurini jälkeistä aikaa, innostuin Luminous Silkistä uudestaan. Päädyin tapani mukaan selailemaan arvosteluja ja löysin muutamia mainintoja kyseisestä meikkivoiteesta Roaccutaniin yhdistettynä. Seuraavana päivänä riensin innoissani Stockan Armani-tiskille testaamaan tuotetta, ja siinä samassa tein jo ostopäätöksenkin. 

Armanin nettisivujen mukaan Luminous Silk on kevyt, helposti kerrostettavissa oleva, kaikille ihotyypeille sopiva kosteuttava meikkivoide. Pitkään hyvin nestemäisellä Sheer Glow'lla meikanneena Luminous Silkin koostumus tuntuu melko geelimäiseltä ja huomattavasti Sheer Glow'ta helpommin käsiteltävältä. Vaikka ostamani sävy on hankittu rusketetulle iholleni, johon en ikinä levitä itseruskettavaa kuin kaulasta alaspäin, on meikkivoiteesta helppo tehdä ohut ja luonnollinen kerros kasvoille näyttämättä siltä, että pääni on eri sävyä muun kropan kanssa. Tämä oli yllättävä ominaisuus, sillä olen tottunut aina itseruskettavaa käyttäessäni laittamaan meikkivoidetta tavallista ronskimmalla kädellä peittääkseni vitivalkoisen naamani. Tällöin lopputulos on väistämättä vähän vähemmän luonnollinen. 

Eniten yllätyin kuitenkin siitä, ettei meikkivoide tarraa kuiviin laikkuihin. Ihan käsittämätöntä, oikeasti! Kun ihoni meni tosi kuivaan kuntoon ja tajusin, etten voisi enää käyttää vanhoja meikkivoiteitani, kuvittelin, etten voisi ylipäätään meikata enää ennen kuurin loppumista. Luminous Silk tekee ihosta silkkisen, luonnollisen ja tasaisen näköisen. Kuivat laikkuni eivät näy kuin ihan vierestä kyylättäessä, jos silloinkaan. Jopa poikaystäväni huomasi, ettei ihoni yhtäkkiä enää näyttänytkään repaleiselta. Lopputulos on aiemmin käyttämiini melko kuulaan ja hehkuvan lopputuloksen jättäviin meikkivoiteisiin verrattuna mattainen, muttei suinkaan pakkelinen, luonnoton tai kuiva.

Uskoisiko alla olevista kuvista, että syön tällä hetkellä ihon ihan puhki kuivattavaa lääkekuuria? No ei munkaan mielestä!
Ainoa moittimisen arvoinen seikka tässä meikkivoiteessa on sävyvalikoima. Sävyt ovat nimittäin aika punapohjaisia. Punapohjainen sävyni, 5.5, sopii hyvin feikkirusketukseeni, joka jostain syystä taittaa ihonsävyäni enemmän neutraalista/keltaisesta punertavaan, mutten tiedä, löytäisinkö valikoimasta ihan täydellistä, kaulaani sulautuvaa sävyä luonnolliselle, enemmän keltaiselle kuin punaiselle ihonsävylleni. En tosin ole perehtynyt vaaleampiin sävyihin kovin tarkasti, mutta ainakin ymmärtääkseni valikoima painottuu enemmän punapohjaisiin sävyihin. Ja no joo, onhan se 56 euron hintakin ihan järkyttävä. Noin muuten olen kuitenkin valtavan tyytyväinen hankintaani!


Oletteko te kokeilleet Luminous Silkiä?
Osaisiko joku minua fiksumpi selittää, miksi kuiva ihoni ei tykkääkään ohuista ja kosteuttavista meikkivoiteista, vaan vaatii mineraalimeikkiä tai muuten vain paksumpaa koostumusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti