6.6.2015

ORIGINS - LUONNOLLISTA LUKSUSTA

Maailmassa on miljoona ja yksi Suomeen hankalasti saatavilla olevaa kosmetiikkabrändiä, joiden perään kuolaan aina Youtube-kauneusgurujen videoita katsellessani. Yksi näistä houkutuksen kohteista on luonnollisista ihon- ja vartalonhoitotuotteista tunnettu OriginsOriginsin tuotteissa ei käytetä esimerkiksi parabeeneja, mineraaliöljyjä ja eläinperäisiä ainesosia. "Powered by Nature. Proven by Science.", brändin iskulause lupaa.

Merkki kuulostaa kaikinpuolin ihanalta, mutta sen tuotteita on järkyttävän hankala saada Suomeen - ainakaan kohtuullisilla hinnoilla. Origins on myynnissä monessa nettikaupassa, mutta harva niistä toimittaa brändiä Suomeen. Satunnaisia löytöjä on mahdollista tehdä ainakin Amazonilla ja eBayssä. Sen lisäksi Vivamondo.fi myy Originsin tuotteita, mutta sen hinnat ovat lähes kaksinkertaiset muiden verkkokauppojen hintoihin verrattuna.
DSC_3732
Hypin ainakin ajatuksieni tasolla tasajalkaa lattiasta kattoon, kun törmäsin viime viikolla Tukholman Åhléns-tavaratalossa tuttuun logoon. Vaikka luulin selvittäneeni kaupungin kosmetiikkatarjonnan jälleen kerran huolellisesti ennen laivaan astumista, pääsi löytö yllättämään tämän lähinnä Sephoran kosmetiikkavalikoimien äärelle kerta toisensa jälkeen kirmaavan kauneusbloggaajan. Olin niin intona, että kälätin myyjällekin pitkän tovin kokemastani yllätyksestä ja siitä, kuinka mikään kiva kosmetiikkamerkki ei tahdo rantautua kotimaani kamaralle. Taas yksi valittava ja negatiivinen suomalainen, myyjä varmaan mietti.
DSC_3728
Tuotteita nuuhkittuani ja vertailtuani vein kassalle yhden purkin - kosteuttavan Drink Up -naamion. Originsin nettisivujen mukaan naamiota suositellaan erityisesti sekaiholle ja kuivalle iholle. Valkoinen, voidemainen naamio levitetään kasvoille ja sen annetaan vaikuttaa 10 minuuttia, jonka jälkeen naamio huuhdellaan pois. Drink Up:ia suositellaan käytettäväksi kerran viikossa, kuivalla iholla useammin. Tämän 10 minuutin naamiointiprosessin jälkeen ihon kuuluisi jäädä pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi. 
DSC_3739 (2)DSC_3738DSC_3735
Ja kyllä vain, toimii! Viiden käyttökerran perusteella poskista hyvin kuiva ihoni on tykännyt Originsin Drink Up -naamiosta paljon. Ihanan persikkaiselta tuoksuva voidemainen naamio imeytyy kymmenen minuutin aikana iholle ja tuo ainakin omaan nenääni valloittavan tuoksun lisäksi mukanaan tunteen siitä, että nyt naamalla tapahtuu jotain hyvää! Naamion poishuuhtelemisen jälkeen iho on pehmeä ja ravitun tuntuinen. Ei rasvainen, eikä myöskään kuiva, vaan pehmeä ja kosteutettu, kuten tuote lupaakin. Herkkä ihoni ei ole ärtynyt naamiosta millaan tavalla, ei tukkeutumalla eikä sen puoleen esimerkiksi punoittamallakaan.

Naamiosta on tarjolla myös yöksi jätettävä versio, joka on tarkoitettu vielä kuivemmalle iholle kuin tämä 10 minuutin naamio. Kyseinen naamio on Originsin sivujen mukaan top seller -listalla. Koska ihoni on tukkeutuvaa tyyppiä, en kuitenkaan uskaltanut hankkia vahvempaa versiota, vaikka 10 minuutian naamion perusteella ihoni tuskin vetäisi siitä kilareita. Seuraavaksi saatan siis rohjeta kokeilemaan tuota yöksi jätettävää tehokosteuttajaa.

Originsilla on myös monta muuta puoleensavetävää tuotetta, joihin tahtoisin päästä käsiksi. Olen erityisen kiinnostunut merkin naamiosta, mutta myös esimerkiksi kuorintavoiteet houkuttelevat. 

Jos joku tietää näppärän paikan, josta Originsia voi tilata edullisesti Suomeen, minua saa informoida aiheesta. (Kiitos jo etukäteen!) Maksoin naamiosta kolmisenkymppiä, mutta Vivamondo.fi:ssä samainen purkki kustantaa 48 euroa. Huh. 


Onko Origins teille tuttu merkki?

6 kommenttia:

 1. Mä olen itkenyt merkin perään monta vuotta ja sen, ettei Feelunique lähetä näitä meille :'( Kuinka epäreilua?! Mäkin odotan sitä kaunista päivää, kun joku kertoo, mistä Originsia voisi saada kohtuu hyvään hintaan :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sekin vielä, että kaikki kivat merkit ilmestyy Ruotsiin, mutta tänne ei! Epistä.

   Poista
 2. Olen itsekin suuri Origins-fani, ja ilokseni juuri kuulin kollegalta, että Helsingin lentoasemalta sitä saa!! :D Tietty pitää lähteä reissuun, ja ehkä määränpäässä odottaa suurempikin valikoima, mutta tiedoksenne tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos tiedosta! Täytyy nyt siis ottaa ilo irti tuttujen ulkomaanmatkoista ja ahdistella pienillä ostoslistoilla.:)

   Poista
 3. Lookfantasticilla myydään Originsia nykyään.

  VastaaPoista
 4. Samoin boots.com toimittaa nykyään suomeen :)

  VastaaPoista