9.6.2015

LUOMIVÄRIT, JOTKA SINUNKIN PITÄISI OMISTAA

DSC_3767
DSC_3770
Olen tylsän tavallinen meikkaaja. Saatan räväyttää räikeillä huulilla, mutta luomiväreissä pitäydyn hyvin neutraalin hillityissä sävyissä. Violetti lienee se rajuin kokeiluni.

Kuten silmämeikkaustyylini, on myös luomivärikokoelmanikin ainakin omasta mielestäi melko hillitty. Omistan muutaman isomman paletin, pari pientä ja muutamia yksittäisi nappeja.

Pitäydyin aiemmin viileissä sävyissä, mutta lähikuukausina minulle on avautunut aivan uusi maailma, kun MAC:in myyjä paljasti myös lämpimien sävyjen sopivan minulle. Vaikka ihoni on - ymmärtääkseni - enemmän kellertävä kuin punertava neutraali, olin jostain tuntemattomasta syystä karttanut lämpimiä sävyjä niin pitkään kuin muistan. Nyt suosikkejani ovat nimenomaan erilaiset lämpimät vaaleanpunaiset sekä kullan ja pronssin sävyt, jotka korostavat silmieni väriä.

Kokoelmastani löytyy kaksi palettia, joita käytän päivittäin. Nämä paletit ovat Too Facedin Natural Eyes -paletti ja itse kokoamani neljän sävyn MAC-paletti. Jos lähden matkalle tai vaikka vain yökylään jonnekin, Too Facedin ja MAC:in paletit lähtevät lähes joka kerta mukaani. Jos minun pitäisi lahjoittaa kaikki muut luomivärini pois, nämä kaksi palettia jäisivät. Ja pitäisin todella huolta, että jäisivät!
DSC_3772
Too Facedin Natural Eyes -paletti sisältää yhdeksän sävyä, joista neljä on matta-, viisi taas shimmerisävyjä. Paletti on kooltaan melko pieni ja kevyt, ja se on siksi helppo ottaa mukaan, minne ikinä sen kanssa onkaan menossa. Ainoa, mikä mietityttää on pakkauksen magneettikiinnityssysteemi, joka tuntuu toisinaan vähän huteralta. Pelkoni aunenneesta ja laukun sotkeneesta luomiväripaletista ei ole kuitenkaan käynyt toteen.

Eniten käytössäni on vaaleanruskea mattasävy Nudie, joka sopii tylsän arkimeikkaajaan luomivakoon päivästä toiseen. Kevyt ja raikas luottopikameikkini syntyy sopivasti kimaltelevalla, hennon vaaleanpaunaisella Silk Teddyllä sekä mattaisella Nudiella. Samaisesta meikista sää taivutettua iltameikin nappaamalla mukaan esimerkiksi pronssisen Push-Upin ja paletin tummimman mattaruskean, Sexpresson

Ensimmäisen rivin mattasävyillä syntyy nopea ja kaunis mattameikki. Vaalea, joskin porukan ainoa vähän heikomman pigmentin omistava, Heaven on kätevä häivytyssävy. Kultaiset Honey Pot ja Chocolate Martini sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Ainoa sävy, jota en tästä paletista käytä on harmahtava Erotica. Se ei vain sovi ihonsävyyni ja saa minut näyttämään väsyneeltä. 
DSC_3771-1
Sitten se MAC-paletti. Voi MAC, tykkään tästä niin. Ensikosketukseni MAC:in luomiväreihin tapahtui vasta tämän vuoden puolella, ja kokoelmani on vielä toistaiseksi aika pieni. Olen haalinut sävyjä hitaaseen, mutta varmaan tahtiin, ajan kanssa vaihtoehtoja vertaillen. 

Oman paletin kokoamisessa on puolensa. Itse koottuun palettiin tulee takuulla valittua ne näteimmät sävyt, mutta toisaalta ainakaan minun tapauksessani sävyjen vapaa valitseminen - miten hölmöltä tämä kuulostaakin - ei anna juurikaan mahdollisuutta kokeilla uutta. Koska olen nössö ja vähän arka kokeilija, enkä pysty syytämään luomiväreihin valtavia summia rahaa, paletit tulee koottua helposti vanhan ja tutun, luotetun maun mukaan. Valmiiden palettien ei-niin-kivat sävyt saattavat joskus jäädä kokonaan käyttämättä, mutta parhaimmillaan ne voivat auttaa löytämään uutta. Ilman Too Facedin paletin Push-Up -sävyä tuskin olisin tajunnut, että pronssisetkin sävyt sopivat minulle. 

Neljän sävyn MAC-paletistani löytyy vaalea, superkimalteleva Nylon, vaaleanpunainen, hyvin paljon Too Facedin Silk Teddyä muistuttava Naked Lunch, lämpimänvaaleanpunainen All That Glitters ja kultainen Woodwinked. Naked Lunchia lukuunottamatta sävyt ovat melko uniikkeja ja kaikin puolin korvaamattomia. Tulen varmasti hankkimaan paletin sisällön uudestaan sävyjen kuluttua loppuun. 

Ehdoton suosikkini tästä MAC-paletista on lämpimänvaaleanpunainen, jossain valossa jopa hieman kultainen All That Glitters, johon olen saanut rakastumaan myös pari ihmistä lähipiiristäni. Jopa helmiäissävyjä aiemmin karttanut äitini tykästyi sävyyn ja kävi hankkimassa sen itselleen! On kuulemma tykännyt. All That Glitters korostaa kauniisti sinisiä silmiä ja sopii luomille vaikka yksinään. Olen käyttänyt sävyä välillä monta viikkoa putkeen enemmän tai vähemmän suuressa roolissa silmämeikissäni, ja olenkin joutunut tekemään töitä jättääkseni sävyn edes hetkeksi pois meikistäni. Luottosävy on luottosävy.

Vaalea ja kimalteleva, hieman kellertä Nylon sopii korostussävyksi niin silmän sisänurkkaan, kulmaluulle kuin vaikka muuallekin kasvojen korkeimpiin kohtiin. Myönnettäköön, että kiireisimpinä päivinä vetäisen tällä samaisella paletilla niin silmämeikin kuin kasvojen korostuksenkin, ja Nylon toimii korostustehtävässä mallikkaasti! 

Woodwinked on kaunein tähän mennessä kohtaamani kultainen sävy. Uskon sen sopivan lähes kaikille. Kuten jo todettua, vaaleanpunainen Naked Lunch ei edusta tämän paletin uniikeinta antia, mutta on kuitenkin harkitsemisen arvoinen sävy ainakin kaikille neutraalin silmämeikin kanssa viihtyville.


Tuttuja tuotteita?
Mitä luomiväripaletteja/luomivärisävyjä jokaisen tulisi teidän mielestänne omistaa?

8 kommenttia:

 1. Nylon on mullakin ekana listalla kun oon hankkimassa jossain kohtaa omaa MAC-nelikkoa. Oon päättänyt etten aio ostaa enempää kuin sen 4 sävyä MACilta joten pitää harkita tarkkaan mitkä neljä valitsee, haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mäkin aikoinaan päätin, mutta hups vaan... Nylon kannattaa ehdottomasti hankkia sen monikäyttöisyyden vuoksi!:)

   Poista
 2. Ihanan koukuttava otsikko :D Nuo on kyllä oikeasti semmosia sävyjä jotka sopii kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Ja totta, noi sävyt on mun mielestä tosi varmoja valintoja kaikille.:)

   Poista
 3. Aivan ihania molemmat paletit. Mulla on kans vähän heikko kohta nudesävyille ja voin juuttua niihin viikoiksi... Pitää oikein pakottaa itsensä värikkäämpiin meikkeihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en saa itseäni oikein edes pakottamalla pakotettua värikkyyteen. Oon päättänyt käydä hankkimassa jonkun värikkään rajaustuotteen, jolla voisin tehdä jotain cooleja tehosterajauksia, kun kerran luomivärien kanssa oon näin arkailija!:D

   Poista
 4. Molemmat vaikuttaa ihanilta ja tommoinen itse koottu neljän sävyn MAC-paletti on kyllä vielä saatava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tosin jos oot yhtään samanlainen kuin minä, varoitan heti alkuunsa, että paletin kokoamiseen saa kulutettua ihan järkyttävän määrän aikaa. Sävyjä on niin helppo unohtua katselemaan nettiin ja swatchailemaan kämmenselkään MAC:in tiskillä, kun valikoima on niin valtava!:D

   Poista