19.6.2015

EKAN VIIKON ROACCUTAN-RAPORTTI & PARI PELASTAJAPURKKIA

No niin, nyt kerron teille siitä Roaccutanista. Kuten moni teistä jo tietäneekin, olen tapellut jonkin aikaa e-pillerien lopettamisen sekoittaman hormonitoiminnan kanssa, joka on oireillut huonontuneena ihona. Antibioottikuurien ja ihon rikkovien reseptilääkevoiteiden jälkeen päätin pitkän harkinnan jälkeen tehdä päätöksen vahvemman lääkkeen kokeilemisesta. Ja tässä sitä pelättyä Roaccutania - tai tarkemmin sanottuna sen rinnakkaisvalmistetta, Irotretinoin Actavista - ollaan nyt nautittu viime viikon sunnuntaista saakka.

Ihan ensiksi annostuksesta. Napsin 20mg:n nappeja vuoropäivin yksi ja kaksi kappaletta. Annostus on omasta mielestäni aika iso kokooni ja ongelmaani nähden, ja se onkin mietityttänyt minua aika paljon. Painan kuitenkin alle 50 kiloa, mikä on pituuteenikin nähden aika vähän, eikä lääkäri edes kysynyt painoani, kun kyseisen lääkkeen minulle puhelimessa määräsi. Toivottavasti painoani oli kysytty edellistä antibioottikuuriani varten (en muista, onko), ja se oli lääkärin rekistereissä tallella, jaiks. Täytynee tarkkailla tilannetta ja luottaa ammattilaisen arviointikykyyn. Toisaalta eräs samantyyppisissä mitoissa oleva kaverini on syönyt lääkettä samalla annostuksella, eikä kokenut mitään kovin kummoisia sivuvaikutuksia. Ehkä siis panikoin turhaan.

Uusia finnejä ei ole tietääkseni enää tullut. Kasvojeni pienet ja epämääräiset epäpuhtaudet näyttävät sen sijaan puskevan enemmän pintaan, mikä ei näytä kivalta. Naamani ei ole varmaan koskaan näyttänyt näin kamalalta. Ehkä tämä on jokin välttämätön vaihe. Muualla kropassa epäpuhtaudet taas vaikuttavat pikemminkin kuivahtavan ja pienenevän.

Sivuvaikutuksia on jo tullut, muttei mitään kovin häritseviä tai varsinkaan odottamattomia. Huomasin huulieni alkaneen kuivahtaa kolmantena Roa-päivänä, tänään taas huuleni tuntuvat jo vähän vähemmän ongelmallisilta mutta sen sijaan ihoni alahuulen alta on aika rikki. Huulet tuntuvat jotenkin hassuilta, kuoriutuneilta. Ne eivät ole toistaiseksi repaleiset ja paperinkovat, vaan jotenkin pinnalta ohuemman tuntuiset. Myös nenäni on alkanut kuoriutua, samoin suunympärykseni. Sivuvaikutuksia boostaa takuulla myös päällä oleva flunssa. Lisäksi olen saanut kutiavaa, aina välillä kokonaan katoavaa ihottumaa erityisesti vatsaani ja jalkoihini. En mitään suuria määriä, mutta satunnaisia alueita, jotka olen sitten tapani mukaan unissani raapinut haavoille. Yök. Minulla on tosiaan ollut pienestä asti tapana raapia itseäni öisin, just for you to know. 

Kuivuus olisi varmasti paljon kivuliaampi ongelma ilman paria apteekkireissua. Päätin jo ekana Roa-päivänä, että rasvaamisessa en sitten aio pihtailla. Toistaiseksi enimmäkseen ihan hyvässä hapessa olevaa kroppani ihoa olen kosteuttanut ahkerasti Ceralanilla, mutta sitäkin suurempaa ja tarpeellisempaa apua olen saanut La Roche-Posayn huulirasvasta ja hoitovoiteesta.

la_roche_posay_cicaplast_baume_b5
La Roche-Posayn Cicaplast -huulirasva kosteuttaa, rauhoittaa ja suojaa kuulemma niin huulia kuin huultenympäryksiäkin. Tarvittaessa rasvaa voi levittää myös vaikka kuiviin nenänpieliin. Tämän tuubin apteekkari tyrkkäsi kouraani samalla reissulla, kun hain Roani, ja olen ollut suositukseen toistaiseksi hyvin tyytyväinen. Olen jo tämän ensimmäisen viikon aikana päässyt toteamaan todeksi sen, ettei Roan aiheuttamaan huulien kuivumiseen todellakaan tepsi mikään puikkohuulirasva. Tuotteen miinuksena mainittakoon tosin se, että tälläinen suurkuluttaja käyttää minituubin aika nopeasti loppuun. Kalliiksi käy, mutta käyköön, hemmetti. Varjelen huuliani kuin vauvaa ja yritän pitää ne huulipunakunnossa niin pitkään kuin mahdollista.

Huulirasva maksoi muistaakseni jotain 6 ja 7 euron väliltä.

la_roche_posay_cicaplast_baume_b5_lips
Myös toinen pelastaja on La Roche-Posay -merkkiä. Cicaplast Baume B5 on rauhoittava ja korjaava monitoimivoide, jota olen levittänyt ihottumaan, kuiville laikuille ja huulille. Ja voide todellakin tehoaa ainakin tähän kuurin alkuosan kuivuuteen, joka ei ole toistaiseksi missään infernaalisissa mitoissa. En ole mikään INCI-taituri, mutta vakuutuin silti tuotteen sisältämästä panthenolista, sinkistä ja mangaanista. Tän on hei pakko toimia. 

Voide maksoi noin 8 euroa. 

Tähän mennessä olen ollut vain tyytyväinen siihen, että aloitin paljon parjatun lääkekuurin. Ja ei hätää, tuskin jatkan näitä viikkoraportteja, ellette niitä ihan erityisesti toivo! Blogini ei ole siis muuttumassa iho-ongelmapäiväkirjaksi.


Muita Roaccutania syöviä/syöneitä?
Millä te hoiditte kuivaa ihoa ja kuivahtaneita huulia kuurin aikana?

2 kommenttia:

 1. Moikka! Haastoin sut blogihaasteeseen, saa skipata jos ei nappaa!
  http://highandlight.blogspot.fi/2015/06/the-liebster-award.html

  VastaaPoista
 2. Hahaa, oon samalla asialla Hennan kanssa! http://mennentullen.blogspot.fi/2015/06/liebe-ist.html :D

  //Fanni
  http://mennentullen.blogspot.fi/

  VastaaPoista