3.5.2015

CLARISONIC MIA2 - EKAN KÄYTTÖVIIKON FIILIKSET

Clarisonic, tuo ihonhoidon mullistaja löytyy nykyisin myös tästä osoitteesta. Onnistuin vakuuttelemaan itselleni yllättävän pitkään, etten tarvitsisi kyseistä kasvoharjaa, mutta tasan viikko sitten kuitenkin antauduin. Päätöksen sinetöi lopulta muutama blogiteksti sekä erään ystäväni vakuuttavat arviot kyseisen laitteen sopivuudesta myös kuivemmalle iholle. Lopputuloksena oli 149 euroa kevyempi lompakko ja hymyilevän kevyt mieli. Olotilaa kutsutaan myös materialismionnellisuudeksi. Mikäs sitä kaunistelemaan - joskus rahalla vain sattuu saamaan iloiseksi tekeviä asioita. 
DSC_3603
DSC_3605
Koska en koe tarvitsevani kohtalaisen tavalliselle, mutta herkähkölle iholleni mitään miljoonaalla krumeluurilla varustettua extreme-puhdistajaa, eikä lompakkoni pullistele seteleistä, päädyin hankkimaan ominaisuuksiltaan riisutuimman perusmallin, eli Mia 2:n. Kyseinen malli tarjoaa kaksi pesunopeutta, kun taas Clarisonic Ariassa nopeuksia on kolme.

Ihoni on oman arvioni mukaan kuiva ja herkkä sekaiho. Tämä maallikkohavainto perustuu ainoastaan siihen, että poskeni ja silmänypärysihoni ovat enemmän tai vähemmän aavikkoa, kun taas meikki tuppaa sulamaan pois nenänpielistäni ja otsanikin kiiltää joskus. Ihotautilääkärin mukaan ihoni on kuitenkin ihan puhtaasti kuiva ja taipuvainen ärsyyntymään.

Koska myyjä kuitenkin epäili pakkauksessa mukana tulevan harjan sopivani iholle hyvin näin kesää vasten, hankin aluksi pelkän Mia2-pakkauksen, joka pitää sisällään itse puhdistusmasiinan, Sensitive-harjan, laturin, matkakotelon ja minikokoisen putsarin. 

Itse laitteen käytöstä olette varmaan kuulleet ja lukeneet jo tarpeeksi niin monesta tuutista, että selitän homman lyhyesti. Harjaa käytetään siis 60 sekuntia kerrallaan. 20 sekuntia otsalle, 20 leualle ja nenälle sekä 10 molemmille poskille. Osa käyttää harjaa kaksi kertaa päivässä - kuten itsekin hairahdin ensimmäisinä päivinä tekemään - mutta ihotautilääkärit ovat monen lähteen mukaan varoitelleet laitteen liian tiiviistä käytöstä. Kerran päivässä riittää!
DSC_3609
DSC_3607
Delicate vasemmalla, Sensitive oikealla
Ensimmäisellä kokeilukerralla Sensitive-harja ei vielä tuntunut rajulta, mutta muistaakseni kolmantena päivänä kiinnitin luonnonvalossa huomiota poskieni laajentuneisiin ihohuokosiin sekä nenään ja leukaan puskeneisiin finneihin. Hui. Vaikka finnejä oli kaksi kappaletta, ne ihmetyttivät, sillä naamassani ei ole juuri koskaan varsinaisia finnejä, vaan ainoastaan pieniä ihonvärisiä kummallisia pisteitä, jotka parveilevat lähinnä hiusrajassa. Säikähdin, että koko laite olisi ollut virheostos, mutta hetken googletettuani selvisi, että kyse saattoi olla vain liian rajusta harjasta.

Säntäsin taas Clarisonic-tiskille. Myyjä tiesi heti, mistä puhuin ja suositteli kokeilemaan joko Delicatea tai vielä sitäkin pehmoisempaa Cashmerea. Päädyin Delicateen, sillä haluan harjan myös oikeasti puhdistavan.

Ero oli heti selkeä. Vaikka harjaksissa ei ole silmämääräisesti tutkailtuna juurikaan eroa, ovat Delicaten harjakset huomattavasti Sensitiveä joustavammat. 

Turhan raju ihon kuoriminen oli siis todennäköisesti aiheuttanut iholleni pienin paniikkireaktion. Sama ongelma ilmenee myös vartaloni ihoa kuoriessa. Esimerkiksi Freemanin suolakuorinnan jälkeen olen löytänyt pieniä finnejä jopa jaloistani. Kysäisin tästä kuorinta-asiasta ihan ammattilaiselta käydessäni ihotautilääkärillä viime torstaina, ja myös hän vahvisti väitteen siitä, ettei voimakas kuorinta sovi yhteen ihotyyppini kanssa. Helpottava tietää, etten siis ole mikään mutaatio, vaikka nimenomaan puhdistaminen saa iholleni joskus aikaan epäpuhtauksia. Tämä liittyy kai olennaisesti myös ihoni kuivuuteen. Kyllä iho on sitten jännä asia. Ja ihmisen suurin elin, sen muistan yläasteen bilsantunneilta, hah.
DSC_3612
Clarisonicini on päässyt kaveeraamaan jo kolmen eri putsarin kanssa. Eniten käytössä on maaliskuun laivareissulta hankittu Cliniquen Liquid Facial Soap Mild kuivan sekaihon versiossa. Se pesee hyvin, muttei kuivata ihoani. Meikittöminä päivinä käytän Lushin UK-sivujen Kitchen-osiosta viime kesänä hankittua, mietoa Starcraft-puhdistusmaitoa. Kerran tai pari olen kokeillut myös Clarisonicin omaa Refreshing Gel Cleanser -putsaria, mutta se vaikuttaa omalle ihotyypilleni liian pesevältä.

Mikä on sitten lopputulema? Turhuutta vai parhautta? 

Clarisonic vaikuttaa ehdottomasti hyvältä hankinnalta. Ihoni ei ole koskaan ollut näin puhdas. Minulle on ihan täysin vierasta, ettei iholta tartu pumpulilappuun meikkijäämiä. Toisaalta saman putsaushomman voisi ajaa myös kaksoispuhdistus, mutta jokin tässä harjassa vain on niin kivaa. 

Pidän ensiarvoisen tärkeänä oikeanlaisen harjan hankintaa. En ole ammattilainen, mutta väittäisin, että ennemmin liian nössö kuin liian voimakas on ainakin omalle ihotyypilleni pätevä nyrkkisääntö. Totuus on myös se, ettei kaikkien iho ikävä kyllä kestä tätä laitetta ja että sen liiallinen käyttö voi tehdä iholle pahaa. Unohtakaa siis heti alkuunsa se aamuin illoin -ohjeistus, vaikka joku kuinka niin jossain päin nettiä väittäisi hyvin tuloksin tekevänsä. 

Ensimmäisen viikon jälkeen voin suositella Clarisonicia lämpimästi kaikille, paitsi niille, joiden iho on omaani herkempi. Laite on helppokäyttöinen, pehmeäkin harja puhdistaa hyvin ja sen käyttö tuntuu kivalta arjen luksukselta. 


Löytyykö teiltä Clarisonic tai oletteko harkinneet sen hankkimista?

6 kommenttia:

 1. Mä olen pohtinut ja pohtinut Clarisonicin ostamista mutta herkkä iho plus yli satasen mahdollinen hutiostos huolestuttaa, enkä ainakaan vielä ole uskaltanut kokeilla! Jos päädyn tän vielä hankkimaan, ostan kyllä suosiolla sen Cashmere-pään siihen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aion hankkia Cashmeren varmasti viimeistään syksyllä. Sen verran toi Delicatekin nimittäin putsaa, että mun talvinaamalle se tuskin enää sopii.:)

   Poista
 2. Ai ollaanko, no ollaan pohdittu! :D Mä oon kuolannut tuota jo pitkään, ja varmaan hankinta on edessä jonkun kuukauden sisään. :) Kun ei tuosta oikein huonoa sanaa ole luettavissa mistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Uskon vakaasti ainakin siihen, että Clarisonic on ihana - joskin kallis - ihonhoitorutiinien ilahduttaja, vaikkei se ihan taianomaisia vaikutuksia saisikaan aikaiseksi. Uskon silti myös aika täysillä niihin maagisiin ja maailmaa mullistaviin vaikutuksiin, sen verran tätä kuitenkin ympäri maailmaa hehkutetaan!

   Poista
 3. Mitä mä sanoin että kannattaa ostaa iha suosiolla se Delicate-harja! Mutta onneks oot tykännyt ettei menny rahat hukkaan, tunsin nimittäin lievän vastuun painavan harteilla sen suosituksen jälkeen... :D Mä oon tykännyt poistaa meikin ensin misellivedellä (<3) ja sit vasta pestä naaman samaisella Cliniquen putsarilla Clarisonicia käyttäen. Elän ihme pelossa että jos en poista sitä meikkiä ennen ton Clarisonicin käyttöö niin levitän vaan sitä likaa ja meikkiä ympäri naamaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Joo, mäkin poistan meikin aina ekana ja sitten vasta putsaan Clarisonicilla. Mullakin on ollu pientä hygieniapaniikkia ton harjan kanssa ja oon putsaillu sitä välillä aika maanisesti. Hypistelin muuten jo tänään tota misellivettä Sokoksella - näin heikko oon houkutuksille. Pidättäydyin silti ostamasta!

   Poista