5.3.2015

TESTISSÄ: NARS SHEER GLOW -MEIKKIVOIDE

Olen sivunnut täällä jo pariin kertaan aihetta nimeltä Sheer Glow. Nyt aion kirjoittaa siitä sydämeni kyllyydestä. Ihanaa!

Sheer Glow on siis Narsin vähintäänkin kulttimainetta nauttiva meikkivoide, jonka tilasin itselleni merkin omasta nettikaupasta (en suosittele) muutama viikko sitten. Viikot, joita Sheer Glow on länsäolollaan ilahduttanut, ovat olleet oikein rakkaudentäyteistä aikaa. Mikäli ihoni ei yhtäkkiä ala sotaan Sheer Glow'ta vastaan, voin käsi sydämellä sanoa löytäneeni luottomeikkivoiteeni.

Näin alkuun kerrottakoon vielä, että meikkivoide ja ripsiväri ovat kaksi tuoteryhmää, joilta vaadin äärimmäisen paljon. Jokainen testaamani meikkivoide joutuu siis tarkkaan syyniin, josta harva selviää ilman moitteita. Aikaisempia suosikkejani ovat olleet Rimmelin Lasting Finish Nude 25H, jossa mättää ainoastaan tarpeeksi keltaisten sävyjen puuttuminen ja Lumenen CC-voide, jossa pidän kutakuinkin kaikesta voiteen tuoksusta alkaen.

Ihotyyppini on tällä hetkellä kohtalaisen normaali sekaiho. Poskieni iho on kuivan ja normaalin välimaastoa, t-alue taas hieman rasvoittuva, varsinkin otsasta.
DSC_3382 (2) DSC_3385 (2)
PAKKAUS
Sheer Glow on pakattu kauniiseen lasipulloon. Koska minua ei ole siunattu kovin kummoisella avaruudellisella hahmotuskyvyllä, säikähdin aluksi neliskanttista pulloa muihin meikkivoidepurnukoihini verratessani haksahtaneeni ostamaan hiiren annoksen verran meikkivoidetta. Ei hätää, pullo pitää kuitenkin sisällään 30ml, mikä on aika tavallinen koko. 

Pumppu Sheer Glow -pulloon pitää ostaa erikseen, minkä takia tekisi mieli näyttää vähän keskaria Narsin tyypeille. Näin kalliin, 41 euroa maksaneen meikkivoiteen voisi olettaa sisältävän myös sen hemmetin pumpun. Pumppu maksoi erikseen 4e. Ei naurata, Nars.

KOOSTUMUS & LEVITTÄMINEN
Sheer Glow on hyvin nestemäistä ja juoksevaa. Koska olen käyttänyt jo hyvän aikaan mineraalimeikkivoiteita ja Sheer Glow'ta paljon kermaisemmalla koostumuksella varustettuja, vähemmän juoksevia meikkivoiteita, oli nestemäisen koostumuksen kanssa työskentelyssä aluksi pieniä hankaluuksia. Tämä suositellaan levitettäväksi sormin, enkä yhtään ihmettele miksi. Itse olen käyttänyt silti jääräpäisesti Ecotoolsin Buffing Brushiani, koska rakastan kyseisen siveltimen tuntua kasvoilla. Jep... Uskoisin, että Sheer Glow levittyy kauniisti ja helposti myös esimerkiksi Beautyblenderillä.


LOPPUTULOS
Nars lupaa Sheer Glow'n antavan luonnollisen, ohuen ja kuulaan lopputuloksen. Pelkän Narsin nettisivun kuvauksen perusteella meikkivoidetta voisi luulla hyvin ohueksi ja kosteuttavaksi, muttei kannata mennä halpaan. Todellisuudessa Sheer Glow on keskipeittävä meikkivoide. Se antaa iholle kevyen ja luonnollisen hehkun. Jos lopputulosta pitäsi verrata johonkin aikaisemmin kokeilemaani meikkivoiteeseen, lähimmäksi pääsisi Rimmelin Lasting Finish Nude 25H, joka antaa Sheer Glow'n tavoin keskipeittävän lopputuloksen, joka ei ole täysin matta, vaan melko kuulas. 

Omalle sekaiholleni Sheer Glow sopii paremmin kuin hyvin. Se ei korosta lisäkosteutusta tarvitsevia alueita, eikä saa t-aluettani kiiltelemään joulupallon lailla. Minun iholleni Sheer Glow on juuri sopiva sekoitus kuultavuutta ja mattaa. Lopputulos on kaunis ja luonnollinen. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt vastaavaan!

PYSYVYYS

Nyt päästään siihen ylistyspuheosioon! Sheer Glow on nimittäin aivan ylivoimainen pysyvyytensä puolesta. Kerrataan nyt vielä, että poskeni ovat kuivuuteen taipuvaiset, enkä siksi välttämättä puuteroi niitä juurikaan meikkivoiteen levittämisen jälkeen. T-alueeni, varsinkin otsa, taas on toista maata. En paini minkään suurensuuren öljyisyysongelman kanssa, mutta puuteripaperi on välttämätön ase, jos meikkipohjan pitää näyttää edes melkein täydelliseltä yli 5 tuntia. Yleensä taputtelen t-alueeni kuosiin puuterilla tai puuteripaperilla 3-4 tuntia nestemäisen meikkivoiteen levittämisen jälkeen. Jos pyörittelen meikkivoiteen päälle ohuen kerroksen mineraalimeikkivoidetta ja sen päälle häivähdyksen verran puuteria, kiiltelyongelmaa ei synny.

Sheer Glow'n kanssa olen saanut skipata korjailuvaiheet lähes kokonaan. Meikkivoide näyttää ihollani lähes täydelliseltä vielä 6 tuntia levittämisen jälkeenkin. Yleensä teen ekan - ja tavallisesti myös päivän ainoan - puuteroinnin noin 8 tuntia meikkaamisen jälkeen. Jos jaksan ja viitsin. Sheer Glow näyttää hyvältä myös ihoni kuivemmilla alueilla, eikä se kasaannu päivän aikana kuiviin kohtiin.

Kuulostaako luonnonlakeja uhmaavalta? Minusta ainakin.

Kokemukseni mukaan Sheer Glow sopii hyvin niin kevyesti rasvoittuvalle kuin pieneen kuivuuteenkin taipuvaiselle iholle. Sulkisin pois ainoastaan ääripäät - erittäin kuivan ja erittäin rasvaisen ihon.
sheerglow
Sheer Glow 5 tuntia levittämisen jälkeen! Zoomailkaa ihan rauhassa, en juksaa teitä blurrauksella!

SÄVY
Kuten moni teistä jo tietääkin, A4-arkkikin kalpenee oikean ihonvärini rinnalla. Käytän nykyään ahkerasti, mutta hillitysti itseruskettavaa näyttääkseni vähän elävämmältä. Tilasin rusketettuun ihonsävyyni sopivan sävyn, Medium1 - Punjab, joka lupasi Narsin nettisivujen mukaan olevansa medium with golden peachy undertones. Sävyvalinta ei ollut täydellisin, mutten toisaalta tiedä, millä sen korvaisinkaan. Punjab on hivenen liian oranssi, mutta tummuuasteeltaan juuri oikea. Edellinen samantyyppinen sävy, Fiji, olisi todennäköisesti liian vaalea, seuraavat sävyt taas liian tummia.

Kannattaa muuten sävykarttaa tiiraillessa ottaa huomioon, että sävy Ceylan, jota Nars väittää Fijiä tummemmaksi, on todellisuudessa kaksikosta vaalein. Suosittelen myös koluamaan läpi Googlen kuvahakua ja Temptalian Foundation Matrixia oikein olan takaa, mikäli teette sävyvalinnan nettilöydöksien perusteella! Hyviä vaihtoehtoja omalle ihonsävylle saattaa nimittäin löytyä useampia ja parhaan valitseminen voi olla melkoista hakummuntaa. 

Aikomuksenani on hankkia Sheer Glow myös lakanaihooni sopivassa sävyssä. En tykkää läträtä itseruskettavilla, ja Sheer Glow on niin puhdasta rakkautta, että tahdon nauttia täydellisestä meikkivoiteesta myös ollessani vaaleimmillani. 
Uskoisin, että paras match MAC:in NC15:n ja NC20:n välimaastossa seilaavalle iholleni on vaalein keltapohjainen sävy Gobi. Se on netistä urkkimani mukaan hieman NC15-sävyä vaaleampi, mutta koska laatikosta löytyy jo Punjab, uskoisin, että sävyjä sekoittamalla saa kulloiseenkin tilanteeseen sopivan sävyn. Olen harkinnut myös toisiksi vaaleinta neutraalia sävyä, Deauvillea, mutta pelkään sen olevan liian oranssi. Päätellen siitä, että BareMineralsin Light näyttää ihollani hieman liian tummalta ja keltaiselta, on Ceylanissa sama vika.
DSC_3395 (2)-1
Halusin vielä vertailun vuoksi kuvata Punjabin kahden muun meikkivoiteen kanssa. Käteni iho on tällä hetkellä vitivalkoinen, joten sävyero näyttää kohtalaisen järkyttävältä. Ei hätää, en kulje Punjab naamalla silloin, kun koko kroppani on liidunvalkoinen! 

Rimmelin meikkivoide sävyssä 200 toimii ihollani parhaiten niinä päivinä, kun rusketus on jo hieman kulunut, MAC:in Studio Fix Fluidin NC15 taas on lähes täydellinen sävyvalinta ihoni ihkaoikealle värille. 

YHTEENVETO
- 20 sävyvaihtoehtoa, joista suuri osa keltapohjaisia, mikä ilahduttaa minua ja keltapohjaista ihoani
- keskipeittävä
- luonnollinen
- antaa iholle kevyttä ja luonnolliselta näyttävää hehkua
- pysyy siistinä pitkään
- myydään ilman pumppua (se ainoa miinus hinnan lisäksi)


Innostuitteko?

14 kommenttia:

 1. en tiedä meikkivoiteesta, mutta tuo kuva sinusta on aivan äärettömän suloinen ja kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä maailman ihanimmat lukijat! Kiitos kivasta kommentista!:)

   Poista
 2. Kieltämättä tää vaikutti positiivisesti mun ostopäätökseen huomattavasti! Mä oon miettinyt tätä nyt niin pitkään sen suolaisen hinnan vuoksi, mutta kai se on pakko alkaa uskoa että se on niin hyvää kun kaikki vannoo, ja hintansa arvosta. Kiitos tästä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 41 euroa sai mutkin harkitsemaan ostamista kauan, mutta voin vakuuttaa, että Sheer Glow on joka pennin arvoinen meikkivoide!:)

   Poista
 3. Ei pitäis lukea tämmösiä postauksia project10pan:in loppusuoralla, varsinkin kun tämä meikkivoide on kummitellut mun mielessäni jo jonkun aikaa. :D Mutta pakko tää on kai hankkia kun saan projektin loppuun, vaikka sitte palkintona itselleni. Vaikuttaa meinaan niin hyvältä! Oon itse ihan samanlainen sen suhteen että meikkivoiteeseen voin syynätä kyllä rahaa, koska hyvällä meikkivoiteella pääsee meikkaamisessa jo niin pitkälle. Huono pohja taas pilaa koko meikin vaikka muuten oliskin kaikki kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ymmärrän!;) Hyvään meikkivoiteeseen kannattaa kyllä satsata juurikin noiden sun mainitsemien syiden takia, ja mulle meikkivoide onkin varmaan se kaikkein tärkein tuote, oli kyse sitten nopeesti tehdystä arkimeikistä tai viimeisein päälle väännetystä juhlameikistä. Jos pohja on väärän värinen, kulunut tai vaikka ihon kuivuutta korostava, siinä ei paljon nätti silmä- tai huulimeikki pelasta!

   Poista
 4. Tämä on yksi suosikkimeikkivoiteitani! Ostin oman, jo kauan sitten loppuneen pulloni Pariisista YouTuben villitsemänä useita vuosia sitten. Pakko saada tällainen uusi vielä joskus! Sun iho btw näyttää upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en siis ilmeisesti vain kuvittele tämän taianomaisia vaikutuksia!;)

   Poista
 5. Mistä tota narssia saa tilattua? Kiitos jos vastaat tähän! Terveisin: ei niinkään perillä oleva tyttö näistä nettikaupan maailmoista..

  VastaaPoista
 6. Pakko kysyä, mistä tiesit minkä sävyisen meikkivoiteen tilaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä kysymys! Tein huolellista taustatutkimuksia googlailemalla sävyjen nimiä ja niiden vastaavuuksia mun muihin meikkivoiteisiin. Kävi kyllä lähinnä loistava tuuri, luulisin. Kuvien perusteella tilaaminen kun on aikamoista hakuammuntaa.:D

   Poista
 7. Mikä sävy sulla on tossa lähikuvassa? Itsekin Sheer Glowta tilaamassa ja kelta-/neutraalipohjaisena punnitsen nyt Deauvillen, Gobin, Ceylanin ja Fijin välillä... Ihoni ei ole yhtä vaalea kuin sinun, muuten suht samansävyinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tän postauksen kuvassa itseruskettavaa ja Sheer Glow'ta jopa niinkin tummassa sävyssä kuin Punjab (Medium 1). Normaalisti oon sävyä Deauville (Light 4). Molemmat siis neutraalipohjaisia.:)

   Poista