9.2.2015

STOPPI LAKANA-LOOKILLE

Nyt seuraa arvoitus! Mikä naamassani on muuttunut edellisen postauksen kuviin verrattuna?
DSC_3093

Nojoo, nokkelimmat arvasivat jo otsikosta.

En nimittäin enää maastoudu aluslakanaani tai kämppäni seiniin!

Ja ei, en ole käynyt rantalomalla tai solariumissa kuorruttamassa itseäni säteilyllä, vaan hommasin uutta sävyä ihan rehellisesti ja turvallisesti purkista.

Luonnollinen ihonsävyni on vaalea. Ei valkoisin mahdollinen, mutta hyvin vaalea silti. MAC-matchini on NC15 ja tämänhetkinen suosikkimeikkivoiteeni, Rimmelin Lasting Finish Nude on sävyä 100 Ivory. Vaaleuteni ei häiritse minua ympärivuotisesti, mutta joka kevät, kun auringonvalo muuttuu pimeän talven jäljiltä vähitellen yhä armottomammaksi, katselen naamaani kauhistellen. Kirkas auringonpaiste ja pimeän talven väsyttämät kasvot eivät ole kaunis yhdistelmä, varsinkaan silloin, kun silmien alla asuu vakituisesti mustat rinkulat. En ihannoi porkkananväristä ihoa, mutta päivien kirkastuessa alan aina kaivata iholleni sävyä, joka muistuttaisi edes hieman enemmän maitokahvia kuin pelkkää maitoa. Koska en rusketu kuin palamisen kautta tai pysty istumaan auringossa muuttumatta hetkessä huonovointiseksi, en voi saada iholleni väriä sitä aidoimpaa mahdollista, mutta samalla myös vaarallisinta reittiä pitkin, eli aurinkoa ottamalla. 

Tällä kertaa pysäytin ärsyyntymiskierteen heti alkuunsa, otin riskin ja kokeilin vielä kerran vaihtoehtoa, josta minulla oli entuudestaan ainoastaan teini-ikään sijouttuvia ja erittäin - ööh - epätasaisia, raidallisia, sotkevia ja haisevia kokemuksia. Minä nimittäin menin ja tilasin FeelUniquelta alle 7 eurolla purkin itseruskettavaa ja ryhdyin paketin saavuttua välittömästi tuumasta toimeen! Siitäkin huolimatta, että olin aikaisemmin törmännyt poikkeuksetta huonoihin tuotteisiin, joista yksi räjäytti aikoinaan selkääni sellaisen kasan epäpuhtauksia, että jouduin vetämään sen kunniaksi antibioottikuurin. Olkaapa hyvät mielikuvista!

Hankkimani tuote on tarkkaanottaen St. Moriz Instant Self Tanning Mousse sävyssä Medium. Olin aikaisemmin kokeillut pelkästään itseruskettavia voiteita, jotka ilmeisesti innostuvat tukkimaan ihoani. Siksi päädyin tällä kertaa mousseen, joka kuivuu nopeasti eikä jätä iholle voiteen tavoin rasvaista pintaa. 

Ensimmäinen yritys ei ollut menestys, mutta toinen oli jo pari askelta lähempänä sitä. En malttanut ensimmäsellä yrittämällä kosteuttaa ja kuoria ihoani tarpeeksi, ja rusketuksesta tuli epätasainen ja ruma, mutta toisella kerralla otin jo opikseni ja tulos oli ekaan kertaan verrattuna pienen pokaalin arvoinen.
DSC_3108
En rusketa kasvojani, sillä pelkään kuollakseni ihonkatastrofeja. En halua naamaani allergisia reaktioita, finnejä enkä epätasaisia rusketuslaikkuja. Olisi myös pidemmän päälle rasittavaa parannella jatkuvasti päivittäisessä putsaroinnissa kuluvaa rusketusta. 

Tummemman ilmeen takia meikkivoidesävy meni siis vaihtoon, ja Rimmelin Lasting Finish Nuden Ivory muuttui Soft Beigeksi. Niin jännää! Ihollani on uusi identiteetti! Ilokseni huomasin, että BareMineralsin Light-sävy sopii iholleni vielä pienestä feikkirusketuksesta huolimatta, samoin kaikki muutkin meikkini. Koko arsenaalia ei siis tarvinnut uusia yhden uuden purkin tultua taloon!

Hankin uuden meikkivoiteen sokkona netistä, ja valinta osui ainakin melkein oikeaan. Soft Beige näyttää parhaimmalta rusketuksen hieman vaalennuttua, muttei näytä mitenkään silmiinpistävän isolta meikkimokalta silloinkaan, kun rusketus on syvimmillään. Muut eivät kuulemma meikkirajaa nää, mutta minua kaulan ja naaman pieni sävyero kyllä riipaisee. 
DSC_3099-1
Meikkivoiteiden sävyero näytti vaatimattoman viattomalta, kun swatchailin vanhaa ja uutta sävyä ruskettamattomaan käteeni, mutta voi juku, kun lätkäisin sävyt vierekkäin päivettyneelle iholleni! Ero on melkoinen, vaikkei tässä kuitenkaan hypätty kuin parisen sävyä tummempaan. 

Olen tyytyväinen niin St. Moriziin kuin vähän elävämmän näköiseen ihoonikin!

Kirjoitan teille lisää feikkirusketukseen käyttämistäni tuotteista, kun ne vain tulevat minulle vähän tutummiksi.

//I got tired of being super pale and went from Rimmel Lasting Finish Nude shade Ivory to Soft Beige with St. Moriz Instant Self Tanning Mousse!

Huomaatteko eron aikaisempaan?
Nyt on oiva mahdollisuus pistää kaikki aiheeseen liittyvät vinkit jakoon!

10 kommenttia:

 1. Oho, melkoinen ero meikkivoiteiden välillä ainakin :D Minusta hyvin vaalea iho on jotenkin erityisen kaunis ja semmoinen puhtaan näköinen. :) Oon ennen ollut semmonen ihon pakkogrillaaja ja halusin olla mahdollisimman tumma..ja muhun kyl tarttuukin ihan hyvin ei siinä, mutta nykysin tykkään semmosesta kevyestä päivetyksestä melkeempä enempi kuin tosi tummasta. Koin semmosen oikeen "ahaa" elämyksen juttellessa thaikuissa yhen paikallisen naisen kans jonka mielestä on hassua kuinka me turistit tummennetaan ihoa ku ne taas haluis sen mahdollisimman vaaleaksi :D Ei taas liittyny varsinaisesti mihinkään, mutta siis hyvältä näyttää sinun kasvojen väri ja varmasti tulee itelle semmonen kivempi olo ku saa vähän väriä kasvoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla!:)

   Toiset loikoilee solariumeissa ja läträä itseruskettavilla, kun toiset taas voitelee ihoaan vaalentavilla voiteilla! Mäkin tykkään ehdottomasti enemmän kevyestä päivetyksestä kuin tosi tummasta rusketuksesta, varsinkin jos se on peräisin purkista. Tosi tumma feikkirusketus näyttää helposti nimenomaan feikkirusketukselta.

   Poista
 2. Mä itserusketan joka päivä. Olen silti tosi vaalea, mutta siis tasoa A4 omasta takaa. En kyllä koskaan tee mitään erityisempiä erityisvalmisteluja, tai no siis kosteutan tietty aina, mutta kuorintaa en tee kasvojen herkälle iholle muutenkaan ikinä. Oma pigmentti on niin vaatimaton, että tuloskin on aina siisti. Pääsee helpolla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteuttaminen on kyllä selvästi tosi tärkeää! Tein kyseisen vaiheen vähän huolimattomasti ekalla kerralla ja sen kyllä huomasi...

   Poista
 3. Hei! Löysin blogin pariisi muutama päivä sitten ja luin samantien kaikki vanhatkin postaukset läpi. Blogisi on todella kauniisti toteutettu ja kosmetiikkaintoilijana aihepiirikin on mielenkiintoinen :) Itsellänikin on viime keväästä lähtien ollut tuo St. Morizin mousse käytössä, tosin vain sävyssä Dark. Nyt en ole muutamaan kuukauteen sitä käyttänyt, mutta kieltämättä kevätauringon alkaessa paistelemaan, ihokin alkaisi kaipaamaan hieman keväisempää sävyä. Niimpä taidankin heti tänään kaivaa rusketusputelit esiin ja ryhtä tuumasta toimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, jättimäinen kiitos siitä!:)

   Poista
 4. Minulla olisi sinulle haaste, jos aikaa ja innostusta vaan löytyy niin tee ihmeessä :)
  http://sinistapintaa.blogspot.fi/2015/02/viisi-kysymysta-haaste.html?showComment=1423768179748#c3096128831344399434

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän haasteesta! Toteutan sen heti, kun saan pohdiskeltua kysymyksiin järkevät vastaukset.:)

   Poista
 5. Tulin vaan kehumaan, että wou, mikä leidi ekassa kuvassa hymyileekään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, oot ihana!!! Sun kommentti antoi aika ison kasan tsemppiä ja kivaa fiilistä, kun tulin kouluhommien lomassa tsekkaamaan kommentit.:)

   Poista