1.2.2015

PIENI MAC-TARINA

Olin aikaisemmin lähes vannonut itselleni pysytteleväni kaukana MAC:in luomiväreistä. En siksi, että pitäisin niitä heikkolaatuisina, vaan ihan puhtaasti siksi, että tunnen oman hullaantujapersoonani ja tiedän myös sen, miten kalliiksi hullaantuminen voisi pahimmillaan käydä. MAC:in luomivärit eivät nimittäin ole halpoja ja samaa laatua saa huomattavasti huokeampaankin hintaan. Esimerkiksi Urban Decayn 12 sävyä sisällään pitävät Naked-paletit ovat huippulaatuisia ja kustantavat viitisenkymppiä. Samalla hinnalla saa muutaman MAC:in luomivärinapin. 

Kuukausi sitten päätin unohtaa moiset vannomiset ja pelkän hypistelyn sijaan vein jotain kotiinkin. Hups, luovuttaja mikä luovuttaja.

Mutta odottakaas, kun selitän. 

Valitsin järkisyistä neljän sävyn tyhjän paletin, sillä se on käytännöllisen kokoinen eikä kokonsa puolesta piiskaa ostamaan jatkuvasti lisää. Neljän sävyn paletti ei näytä yhtään hassulta puoliksi täytettynäkään, toisin kuin isommat paletit, jotka suorastaan huutavat omistajalleen, että lisää nappeja olisi hankittava ja sassiin

Ennen ensimmäisen luomivärinappini hankkimista katsoin kymmeniä videoita YouTubesta ja vertailin tuntitolkulla swatcheja. Jep, näin kosmetiikkabloggaaja käyttää arvokasta aikaansa!  Aikomuksenani oli kerätä neljä mahdollisimman uniikkia, monikäyttöisiä ja harkiten valittua sävyjä, joiden kaltaisia olisi hankala löytää muiden merkkien valikoimista. Jotain arkista, mutta silti omalaatuista.
DSC_2985-1
Ensimmäiseksi sävykseni hairahdin valitsemaan vähän vähemmän ainutlaatuisen, mutta sitäkin kauniimman ja vähän kaiken kanssa yhteen natsaavan vaaleanpunaisen shimmerisävyn nimeltä Naked Lunch. Sittemmin paletista on saanut kodin myös harmahtavanruskea, kullanhohtoinen Patina ja maailman täydellisin kulmaluun ja silmän sisänurkan kirkastaja, Nylon. Kaksi jälkimmäistä ovat hyvin omalaatuisia, vaikka näyttävätkin kuvassa tavallisilta. Nylonin hohto on ihan omaa luokkaansa ja Patina taas on sävyltään niin eriskummallisen kaunis, etten osaa kuvailla sitä juuri mitenkään. Sävy on harmahtavan kultainen ja kaikessa omaperäisyydessään silti hyvin monikäyttöinen. Kolmikko näyttää tällä hetkellä ihan herkulliselta trio-jäätelöltä! Suklaata, vaniljaa ja mansikkaa.

Vaikka omistamani sävyt ovat loistavaa laatua ja hurjan kauniita, on ollut ihan mukava huomata, ettei mieleni halaja valtavaa määrää lisää. 14,50 euroa suoraan palettiin sopivasta refill-napista on niin monta rahaa, ettei pääni taivu hamstrausvaihteelle. Onneksi. Ovatko MAC:in luomivärit teille tuttuja?
Paletissa on vielä tilaa yhdelle sävylle - mikä on teidän mielestänne se must-have-sävy paletin ainoalle tyhjälle paikalle?

12 kommenttia:

 1. Joku tumma tietty ;) En tiedä MACin sävyistä, mutta itse tykkään ruskeista, jotka taittuvat hieman violettiin/luumuun. Tai sitten ottaisin sähkönsinisen...Sininen on vaikea valita. Pitäisi olla juuri oikee, että se olis 2015, eikä 1985 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, sininen on aina vähän riski! Mäkin tykkään luumuun taittavista ruskeista, ja jotain sellaista tuo paletti saattaisi ehkä kaivatakin.:)

   Poista
 2. Ihana nudepaletti, kelpaisi mullekin jokapäiväiseen käyttöön :). Itse valitsisin neljänneksi väriksi harmaan tai harmahtavan sinisen sävyn.

  VastaaPoista
 3. Macin tuotteet ovat uppo-outoja minulle, pitäisi tutustua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Luomivärien lisäksi varsinkin huulipunat on huippuhyvä, samoin Mineralize Skinfinish -puuteri ja peitevoiteet.:)

   Poista
 4. Anonyymi1/2/15 21:21

  Jos tykkäät taupesta, niin kannattaa käydä vilkaisemassa Copperplate. Matta koostumus ja ihana harmaanruskea sävy... Oma suosikkini! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Copperplate on ihana! Löysin sen taannoin lapsuudenkodissa kyläillessäni rakkaan äitini meikkipussista ja totesin täydelliseksi luomivako- ja kulmakarvasävyksi!:)

   Poista
 5. Mulla ei ole yhtään Macin luomiväriä! On kyllä ollut, mutta se oli aika heikkolaatuinen ja myin pois. Mutta MAC ja Inglot ovat kyllä laajan valikoiman takia kivoja merkkejä. Mietin sellaista skenaariota, että joku esim selemerkin paletti himottelee, mutta siinä on monta perussävyä, joita löytyy monta jo ennestään niin noilta merkeiltä voisi käydä etsimässä dupea niille uniikimmille sävyille.

  Sinuna hankkisin tuohon palettiin jonkun matan keskitumman sävyn :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti MAC:in luomiväreissäkin on omat maanantaikappaleensa, varsinkin Lustre-koostumusta on parjattu.

   Alan itsekin kallistua tumman sävyn puolelle.:)

   Poista
 6. Mun ehdotus on Smut. Se on hitusen violettiin vivahtava taupe. Pannussa näkyy pientä kimalletta, mutta luomella lähinnä matta. Tavallinen, mutta ah, ei niin tavalllinen kuitenkaan. :D Kannattaa googlata, kirjoittamalla on hankala kuvata värisävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä paikan päällä testaamassa! Mun löytämien kuvien perusteella sävy näytti kaikissa niin erilaiselta, etten päässyt itseni kanssa yksimielisyyteen siitä, mikä kuvista on lähimpänä totuutta. Mutta vaikuttaa lupaavalta sävyltä!:)

   Poista