24.2.2015

3 X KUULTOA

DSC_3220
DSC_3213
Havahduin vasta vähän yli vuosi takaperin siihen, että meikkipohjani oli usein turhan raskaan ja elottoman näköinen kätkeäkseen alleen suhteellisen hyväkuntoisen ihon. Jostain syystä teini-iän vainoharhainen naaman kiiltelyn vahtiminen kummitteli takaraivossani vielä ne viralliset teinivuodet ohitettuanikin niin, että posottelin tottuneesti eteenpäin MAC:in Studio Fix Fluidin voimin. Tiedoksi niille, joille äsken mainittu nimi ei ole tuttu - kyseessä on MAC:in peittävin meikkivoide, joka todella tekee mitä lupaakin. Vaikkei poskilta kuiva ja t-alueelta, varsinkin otsalta, vähän poskia hanakammin rasvoittuvampi sekaihoni ole koskaan kärsinyt kovin hätkähdyttävistä iho-ongelmista, oli matta se päivän sana vähän turhan pitkään.
DSC_3219
Sittemmin olen tajunnut siirtyä ihoni tarpeisiin paljon paremmin sopiviin, kevyisiin ja korkeintaan keskipeittäviin meikkivoiteisiin, ja naurettavan kiillon kontrolloinnin sijaan tavoittelemaan mahdollisimman kuulasta lopputulosta. Ihan uusiin sfääreihin luonnollisella tavalla hohtavan ihon tavoittelu nousi, kun hankin ensimmäisen mineraalimeikkivoiteeni, jonka ainoaksi miinuspuoleksi lukeutui mattaisuus.

Kokoelmastani löytyy tällä hetkellä voidemaista kuultoa kolmesta eri purkista. Kaikki kolme tuotetta ovat vähintäänkin hyviä, joskin keskenään hyvinkin erilaisia, ja voin käsi sydämellä sanoa olevani valmis ostamaan jokaisen niistä uudelleen. 
DSC_3194

1. MAC Strobe Cream
MAC:in Strobe Cream on kokoelmani uutukaisin kuultovoide. Strobe Cream on ihoa kirkastava, kevyesti kuultava, ohut kosteusvoide, joka on tarkoitettu pelkkien kasvojen korkeimpien kohtien sijasta koko naamalle. Kyse ei siis ole nestemäisestä highlighterista, vaan valoa heijastavasta kosteusvoiteesta. Heleyttämisen lisäksi Strobe Cream lupaa virkistää ja kosteuttaa väsyneennäköistä ihoa vitamiinipitoisilla ainesosillaan. 

Ensiswatchauksella tuumin, että Stobe Cream saisi suosiolla pysytellä ainoastaan poskipäilläni, mutta voiteen kuultavuus osoittautuikin lopulta aika hennoksi. Valovoiteen levittäminen koko naamalle saattaa kuulostaa rajulta, mutta kuten jo mainitsin, tämä ei säkenöi iholla avaruuteen saakka, vaan antaa juuri sopivan annoksen heleyttä. Ainakin talvi-ihollani tämän kanssa saisi taistella, jotta lopputuloksesta tulisi edes vähän överi. Strobe Cream on siis loistotuote niille, jotka havittelevat kasvoilleen terveen ja luonnollisen näköistä hehkua, mutteivat missään nimessä halua tulla sekoiteuksi discopalloon. Strobe Creamilla saa luotua hehkun, jota ei heti arvaisi purkista kaivetuksi. Voiteessa on myös mieto ja raikas tuoksu, josta pidän paljon.2. LUSH Feeling Younger Skin Tint
Lushin Feeling Younger taitaa olla esimmäinen kuultotuotteeni ikinä. En ole varma, omistinko ennen tämän hankkimista edes korostuspuuteria. Nostalginen tapaus siis! Kuvassa näkyvän purkin sisältö on jo elänyt parhaat päivänsä, mutta uhkarohkeana tyyppinä olen käyttänyt voidetta edelleen, sillä sen tuoksu ja koostumus ovat pysyneet ennallaan. Älkää silti ottako mallia, jooko?

Feeling Younger on tarkoitettu sekä sekoitettavaksi meikki- tai kosteusvoiteeseen ja levitettäväksi koko kasvoille että käytettäväksi yksinään korostamaan kasvojen korkeimpia kohtia ja peittämään tummia silmänalusia. Silmien alle en kevyen kullanhohtoista Feeling Youngeria sutisi, mutta varsinkin korostuskäytössä voide on mitä mahtavin. Verrattuna MAC:in Strobe Creamiin Feeling Youngerissa on jo huomattavasti enemmän tehoa ja pigmenttiä, joten meikkivoiteeseen sekoitettaessa vähemmän on enemmän.

Vaikka purkki on pikkuruinen, sen sisältö kestää ikuisuuksia. Puolisentoista vuotta laatikossani majaillut ja aikoinaan pitkään päivittäisessä käytössä ollut purkki näyttää edelleen melkein surullisen koskemattomalta. Riittoisuutensa lisäksi Feeling Youngerin plussapuoliin lukeutuu sen vegaaninen ja melko luonnollinen ainesosaluettelo, joka pitää sisällään muun muassa kauramaitoa ja Reilun kaupan luomukaakaovoita.


3. Benefit High Beam
Pakkauksensa puolesta helposti kynsilakaksi luultu High Beam on yksi Benefitin tunnetuimmista ja suosituimmista tuotteista, enkä yhtään ihmettele, miksi. Voi High BeamHigh Beam on pullossa vaaleanpunaista, mutta iholle levitettäessä värittömäksi muuttuvaa korostuskäyttöön tarkoitettua paksua ja pigmenttistä voidetta. 

Korostuskäytössä High Beam on mahtava, mutta meikkivoiteeseen tätä lorauttaa helposti liikaa. Kun ihoni oli alkutalvesta kuivimman ja elottomimman näköisessä jamassaan, sekoittelin High Beamia välillä meikkivoiteeseen ja levitin jopa ihan sellaisenaan kuivimmille alueille. Lopputulos näytti aluksi siistiltä, mutta muuttui muutamassa tunnissa huomattavasti luonnottomamman ja kiiltelevämmän näköiseksi. Ymmärtääkseni tämä onkin tarkoitettu ihan vain highlighteriksi, eikä siis meikkivoiteeseen sekoitettavaksi ja koko kasvojen kirkastajaksi. 

Pientä miinusta High Beam saa myös siitä, että se sotkee välillä poskipunani. Vaikka sudin High Beamia poskipäilleni aina ennen puuterimaisten tuotteiden käyttämistä, jättää se joskus poskiluulleni luonnottoman raidan, joka muodostaa muurin poskipunan siistille häivyttämiselle. Hankala selittää, mutta selitänpä silti. Jospa vaikka joku ymmärtäisi yskän.

High Beam pääsee mielestäni parhaiten oikeuksiinsa kulmaluulla ja amorinkaarella. 
DSC_3277-1DSC_3221-1


Tässä vielä täysin omiin kokemuksiini ja mielipiteisiini pohjautuva yhteenveto tuotteista:

Luonnollisin lopputulos: MAC Strobe Cream
Luonnonmukaisin ainesosaluettelo: LUSH Feeling Younger Skin Tint
Monikäyttöisin: LUSH Feeling Younger Skin Tint
Kaunein kuulto: Benefit High Beam
Kivoin tuoksu: MAC Strobe Cream
Paras täsmätuote kasvojen korkeimpinen kohtien korostamiseen: Benefit High Beam


Mattainen vai kuultava meikkipohja?
Mitkä ovat sinun korostus- ja kuultotuotesuosikkisi?

2 kommenttia:

  1. On se jännä, miten meikkipohjamieltymykset muuttuvat. Minullakin oli pitkään, että mahdollisimman peittävää ja mattaista pitää olla. Olihan sille syynsäkin aknen muodossa... Varmaan vasta viime vuonna tajusin, että voisin kokeilla jotain muuta. :D Siitä lähtien olen haalinut kuultotuotteita. Tosin valikoima ei ole suurensuuri (vielä ainakaan ;)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Hyvä välilla tarkistuttaa omat meikkausrutiininsa vanhojen pinttymien varalta. Kauhulla ajattelen, miltä näyttäisi, jos meikkaisin edelleen samalla tavalla kuin pari vuotta sitten. Voi tietty olla, että joku päivä naurankin näille nykyisille meikkikuvilleni.;)

      Poista