23.1.2015

VALKOSUKLAA-VADELMAMUFFINSSIT

Tästä blogista ei alunperin pitänyt tulla silkkaa kosmetiikkahöttöä, joten nyt on hyvä aika ottaa pieni sivuaskel pois purkkien luota ja valloittaa uudenlaisia alueita. Tällä kertaa päätin vallata kylppärin peilin edustan sijaan keittiön. 

En ole koskaan ollut keittiössä se paikan terävin veitsi, mutta jostain syystä muffinssien ja parin muunkin makean leivonnaisen pyöräyttäminen on sujunut teini-iästä saakka yllättävän mallikkaasti. Bravuurikseni on muodostunut eräs tietty valkosuklaa-vadelmamuffinssiresepti, jota päätin kokeilla pitkästä aikaa eilen, kun sokerihammasta kolotti ja suklaanhakureissun sijasta tekikin mieli leipoa. Resepti ei ollut taltioitunut kaikkine yksityiskohtineen päähäni, enkä saanut käsiini sen alkuperäistä versiota, joka majailee jossakin lapsuudenkotini reseptikansiossa, mutta sovelsin eilisissä leipomuksissani tätä. Ihan samanlaisia muffinsseista ei tullut kuin suosikkireseptilläni, mutta sen verran maukkaita kuitenkin, että halusin kertoa niistä teillekin! Muistelisin, että suosikkireseptissäni on myös jonkin verran maitoa. Ehkä. Kokeilkoon ken uskaltaa.
DSC_2908 (2)
Valkosuklaa-vadelmamuffinssit

3 munaa
2 dl sokeria
100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
valkosuklaata
vadelmia

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata voi.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vähitellen taikinaan. 
4. Lisää mukaan sulatettu voi.
5. Pilko valkosuklaa paloiksi. Itse käytin muffinsseihini paria riviä vajaan levyllisen Pandan valkosuklaata.
6. Täytä vuoat. Suosittelen käyttämään kahta vuokaa päällekäin, mikäli käytössäsi on ohuita vuokia, kuten minulla. Koska ainakin pakastevademat sotkevat taikinan sitä sekoittaessa helposti vaalenpunaiseksi ja painavat valkosuklaapalat painuvat suoraan taikinakulhon pohjalle, kehotan suosiolla lisäämään suklaat ja marjat taikinakulhon sijaan suoraan vuokiin. Minun tekniikkani on pudottaa ensin muffinssivuoan pohjalle ohut kerros taikinaa, lisätä haluamani määrä täytteitä, peittää ne taikinalla ja pudottaa vielä pinnalle pari vadelmaa. Valkosuklaa palaa hyvin helposti, joten suosittelen painelemaan valkosuklaapalat pois pinnalta, toisin kuin itse unohdin tehdä. Älkää siis tehkö niin kuin minä tein, vaan niin kuin sanon... 
7. Paista muffinsseja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. 
DSC_2893-tile3


Itse sain tästä taikinamäärästä aikaan noin 20 pienehköä muffinssia. Alkuperäinen resepti lupaili 12 kappaletta.

Suosittelen kokeilemaan! Nämä ovat makeita, mutta överimakeaa valkosuklaata tasapainottaa kirpeänmakea vadelma. Täydellinen yhdistelmä, sanoisin!

Minkälaisia juttuja te toivoisitte kosmetiikkapostausten rinnalle?
Postaustoiveita?
Olen harkinnut muun muassa YouTube-kanavan perustamista
ja meikki- ja musiikkiaiheisia videoita (apua!?),
mutta pelottavalta ja silti kiintoisalta kuulostava videohomma on vasta puolivakavassa pohdinnassa. 


8 kommenttia:

  1. Ooh, niin hyvän näköistä. Tässä hieman nälkäisenä alkoi tosissaan muffinsit houkuttaa. Postaustoiveita minulla ei sinänsä ole. Minun puolestani aiheesta saa poiketa ihan vapaasti suuntaan jos toiseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Ja kiva, jos kosmetiikka-aiheesta poikkeavat postaukset kelpaavat.:)

      Poista
  2. Aina voi jakaa hyviä (ja helppoja) herkkureseptejä! :) Hmm... ei minulla ole mitään erityisiä postaustoiveita. Toki voit mm. jakaa kosmetiikan ulkopuolisia harrastuksia tai mielipidejuttuja. Nykyään seuraan harvemmin videoblogeja/videobloggaamista, joten suurta tunteenpaloa ei ole videoita kohtaan. Tee jos itse tykkäät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan siis jakaa näitä ruokajuttuja tulevaisuudessakin, jee!:)

      Poista
  3. Mäkin tykkän kaikennäköisistä postauksista:) Oon kyl huono lukeen pitkiä tekstejä- ihan siksi, kun yrittää seurailla useampaa blogia .Ite oon nyt tehnyt pari videoo, vaikka en videopostauksia itse katokkaan. Osa(ehkä nuoremmat??) tykkää videoista! -Ja mun mielestä ne saa mukavan nopeasti tehtyä, verrattuna muihin postauksiin. Kannattaa vaan suhtautua rennosti lopputulokseen. Aina sieltä löytyy kohtia, jotka haluais ottaa uusiks, mutta sitten sitä sais aina ottaa uusiks ja uusiks:DD Tiedät varmaan, mitä tarkoitan..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en usko, että osaisin suhtautua videoiden lopputuloksiin kovin rennosti! Ainakin se vaatisi totuttelua ja opettelua. Siksi homma onkin vielä mietintätasolla. Takerrun jo pelkästään omassa tekstissänikin pikkuseikkoihin, joten voin vaan kuvitella, miten vauhdilla mä repisin hiuksia päästäni, kun arvioitavana olisikin verbaalisen ulosannin lisäksi vielä oma naama ja eleet...

      Poista
  4. Onpas hyvännäköistä! Oon aina sanonut että meikkien kuvaaminen ruokaan verrattuna on lasten leikkiä, mutta pitää sanoa että osaat kyllä tosi kauniisti kuvata myös näitä leipomuksia! Mun mielestä on mukava lukee kosmetiikkapostausten rinnalla ihan oikeestaan mitä vaan, tämmöiset pienet ekstrat tuo kivasti lisää ja persoonaa blogiin. :)

    VastaaPoista