15.1.2015

TESTISSÄ LILY LOLO MINERAL FOUNDATION SPF 15

Intoilin eilen postiluukustani tipahtaneista Lily Lolon virallisilta sivuilta tilaamistani meikkivoidenäytteistä. Minipurnukat päätyivät heti saavuttuaan koeajoon ja nyt takana on pian kaksi Lily Lolo -päivää. Tarkalleen kyseessä on siis Lily Lolo Mineral Foundation SPF 15.
DSC_2758
Olen tykännyt, kovasti. Siinä missä nyt parisen viikkoa käytössäni ollut BareMineralsin Light-sävyinen meikkivoide on minulle pisaran verran turhan tummaa ja keltaista, Lily Lolon meikkivoiteista löytyi kolme keskenään lähes yhtä hyvin ihonsävyyni sopivaa sävyvaihtoehtoa. En rehellisesti sanottuna osaa sanoa, minkä sävyn tilaisin täysikokoisena. Ja niin, tosiaan, olen tykännyt meikkivoiteesta niin paljon, että aion takuulla tilata itselleni täysikokoisen purnukan, kunhan kaikkein sopivin sävyvaihtoehto ensin löytyy. 

Ainoastaan vaalein tilaamistani näytteistä, neutraali ja sävykartassa fair-kategoriaan lukeutuva China Doll putosi vaaleutensa takia heti kättelyssä pois pelistä. Kaksi China Dollia hieman tummempaa, kategoriaan light kuuluvaa neutraalia sävyä, Blondie ja Barely Buff, sen sijaa sulautuvat ihonsävyyni hyvin. Samoin tekee vaalea ja keltapohjainen Warm Peach, joka on mielestäni hyvin lähellä BareMineralsin Lightia. Koska rakastan sävyjen sekoittelua, syntyi sekä eilisen että tämän päivän meikkipohja sekoittamalla keskenään Blondieta, Barely Buffia ja Warm Peachia. Kolmen sävyn sekamelska kuulostaa melkoiselta cocktaililta, mutta lopputulos ei näytä yhtään hullummalta, vai mitä? Meikkipohjan levitykseen olen käyttänyt iHerbistä tilaamaani Ecotoolsin kabukia. 
Collage
BareMineralsin meikkivoiteeseen verrattuna Lily Lolon Mineral Foundation SPF 15 on ohuempi ja vähemmän peittävä. Tämä on itselleni ehdottomasti pelkästään mieluisa ominaisuus, sillä en pidä maskimaisesta meikkipohjasta, vaan luonnollisesta ihonsävyn tasoittamisesta. 

Lily Lolon meikkivoide tuntuu ennen kaikkea helppokäyttöiseltä. Toki mineraalipohjan levittämisessä on omat kikkansa, mutta vaikka operaatio vie minulta vielä tällä hetkellä pari ylimääräistä minuuttia, ei muutama lisäminuutti haittaa. Meikkipohjan kunnosta ei nimittäin tarvitse liiemmin huolehtia sen jälkeen, kun sen on kasvoilleen levittänyt. 

Lily Lolon meikkivoide pysyy kasvoilla siistinnäköisenä pitkään. Tätä kirjoittaessa meikkipohjan levittämisestä on 6 tuntia, eikä tarvetta paikkailuun ole ollut. Ihoni ei ole mitenkään erityisen rasvoittuva, vaan poskista kuivahko sekä t-alueelta jotain normaalin ja kevyesti rasvoittuvan välimaastosta. Tämän meikkivoiteen kanssa t-alueeni ei tunnu juurikaan kiiltelevän, ei edes tässä vaiheessa päivää. Esimerkiksi Lumenen CC-voiteen kanssa joudun kyllä näpertämään puuteripapereiden kanssa pari kertaa päivän aikana. 

Ainoa ominaisuus, joka minua sekä Lily Lolon että BareMineralsin meikkivoiteissa riepoo, on niiden mattaisuus. Tämä on tietysti ihan selvä juttu, sillä tuotteet ovat jauhemaisia. Pidän kuultavasta meikkipohjasta, joten molemmat mineraalimeikkivoiteet vaativat seurakseen hohtoa sekä ennen että jälkeen meikkivoiteen levittämisen. Hyväksi havaitsemani, joskin vähän työläs kikka, on levittää MAC:in Strobe Creamia alle ja meikkivoiteen levittämisen jälkeen sipaista vielä ohuesti Benefitin High Beamia meikkivoiteen päälle, kasvojen korkeimmille kohdille. Strobe Creamilla syntyy kevyesti kuultava alusta meikkivoiteelle, High Beam taas antaa vielä pientä lisähohtoa, johon Stobe Creamin teho ei riitä.

Yhteenveto:

+ pysyvyys
+ luonnollisuus niin ainesosaluettelossa kuin lopputuloksessakin
+ laaja sävyvalikoima
+ edullinen hinta
+ helppo saatavuus (Lily Lolo.co.uk, suomalaisista verkkokaupoista ainakin Biodelly.com ja Pretty.fi)


mattaisuus

6 kommenttia:

 1. Ilmeisesti jotkut näistä taasen ovat kiiltävämpiä, ilmeisesti esim. IDUN Minerals on sellainen?
  Hohtava poskipunakin on hyvä kaveri mattaisille meikkipohjille.
  Mulla on niin rasvainen iho, että mikään ei oikein pysy ihan mattaisena, kun ihon rasvat sulautuvat meikkipohjaan. Kerran tosin yhdistelmä Dermalogican pohjustaja + Rimmelin Stay Matte Liquid Mousse + Ben Nyen meikinkiinnittäjä piti meikkipohjan mattaisena koko illan. Tuommoista arsenaalia nyt ei viitsi joka päivä käyttää :D.

  Lily Lolo on kyllä ilahduttavan kohtuuhintainen merkki, mun tekisi niiin mieli tilata jotain (suomalaisista verkkokaupoista Pretty.fistä ja Biodellystä ainakin saa). Niillä on näköjään oma "Naku-palettikin", sekin ihan kohtuuhintainen. Ja sillä on Leaping Bunny -sertifikaatti (eläinkokeettomuuden takaava). Siveltimiäkin tekisi mieli kokeilla. Noh, enpä nyt viitti rikkoa ostolakkoani heti alkuunsa.

  Mineraalipohjissa on sekin hyvä puoli, että puuterimaisen tuotteen säilyvyydestä ei tarvitse murehtia. Mulla on tällä hetkellä yksi Flow Kosmetiikalta, ja yritän nyt ensin käyttää noita nestemäisiä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en oo tiennytkään, että kiiltävämpiäkin versioita on olemassa! Jotenkin sitä on miettinyt hassusti, että jauhemainen = mattapintainen. Kiitos vinkistä, nytpä ainakin tiedän, mikä tulee olemaan mun seuraava mineaalikokeiluni.:)

   Noista paleteistakaan en tiennyt. Näyttivät muutaman minuutin tutkimisen perusteella erittäin houkuttelevilta! Varsinkin Enchanted-paletti vaikuttaa niiin mun jutulta. Lupasin vuodenvaihteessa itselleni tutustuvani tänä vuonna paremmin luonnollisempaan ja eläinkokeettomaan kosmetiikkaan. Olisi huippua löytää laadukkaita, eläinkokeettomia luomivärejä ja Lily Lolon paletit vaikuttavat juuri sellaisilta!

   Poista
 2. Mulla on myös Lily Lolon mineraalimeikkivoide ja mineraalimeikkivoiteista ehdoton lemppari! Se on kiireisten päivien nopea vaihtoehto normaalille meikkivoiteelle, ja on toiminut myös kuivemman ihon kanssa. Normaalia meikkivoidettakin käyttäessä taputtelen hieman mineraalimeikkivoidetta silmien alle peitevoiteen päällä, koska sen puuterimaisuus estää peitevoidetta kerääntymästä silmien alla oleviin pieniin ryppyihin, mutta ei korosta ryppyjä samalla tavalla kuin puuteri. Tykkään paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla tuota silmänaluskikkaa, kuulostaa lupaavalta! Mulla on superkuivat silmänaluset, jotka vaativat sekä tuhdin silmänympärysvoiteen että kosteuttavan peitevoiteen, joiden yhdistelmällä näilläkin korppusilmänalusilla peitevoide jää vähän rasvaiseksi ja karkailee paikoiltaan. Pienikin yliannostus puuteria taas aiheuttaa usein tosi kökköisen efektin ja iho näyttää silmien alta halkeilevalta mutanaamiolta. Hyh. Katsotaan, josko Lily Lolo pelastaisi tämänkin tilanteen!

   Poista
 3. Lily Lololla on myös kevyttä hohtoa antava viimeistelypuuteri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että semmoinenkin! Nyt oon tainnut löytää merkin, joka vetäisee mut ainakin melkein samalla tavalla pauloihinsa kuin MAC.;)

   Poista