12.1.2015

NO NE ALENNUSMYYNTILÖYDÖT!

Voi juku, tämän talven alennusmyynneistä on löytynyt monta kivaa ja tarpeellista asiaa! Löytyisi varmasti vielä lisääkin, mutta nyt riitti. Harkitsen vakavasti ostolakkoa, jotta voisin vielä tulevaisuudessakin kirjoittaa uskottavasti kulutusmaniaa kohtaan tuntemastani ahdistuksesta. Vaikka ostin tarpeeseen, tunnen ähkyä ja tarvetta selitettä. 

Ähkyn lisäksi minua kuitenkin myös innostuttaa. Olen nimittäin säästänyt monta euroa ja löytänyt ihan huippuhintaisia hankintoja, joita voi jo hyvillä mielin kutsua löydöiksi. Enemmän olisin toki säästänyt jättämällä ostamatta, mutta no, niin, minä nyt vain tykkään meikata ja meikit eivät ole ilmaisia. Alennusmyynneistä ostettuna ne ovat vähän enemmän ilmaisia kuin oikeaan hintaan hankittuna. En kuitenkaan ryhtynyt holtittomaksi hamsteriksi, vaikka yhden ripsivärin ostinkin periaatteideni vastaisesti jemmaan odottamaan.

Vaikka alennusmyyntisaarnassani mainitsin, että kyylään harvemmin kosmetiikan aletarjontaa muualta kuin ulkomaalaisista verkkokaupoista, tällä kertaa en klikannut yhtäkään aletuotetta virtuaaliseen ostoskoriin, vaan löysin yllättäen kaiken ihan täältä kotimaan kamaralta.  
DSC_2626 (2)
Meikkikokoelmani kasvoi L'Oréalin vedenkestävällä ripsivärillä, Isadoran luomiväripaletilla, BareMineralsin meikkivoide+sivellin -setillä, YSL:n pinkillä huulikiillolla ja samaisen merkin maskarapakkauksella. Kyllä nyt taas kelpaa. Ainakin hetken.


1. Yves Saint Laurent Sparkling Touch for Lips - 19
DSC_2593
DSC_2599 (2)
Aloitetaan siitä erikoisimmasta! Tämä huulikiilto varasti huomioni Kicksissä viime torstaina. Myönnän, että tällä kertaa olin melko villisti hinnan vietämänä. Oikeaksi hinnaksi oli nimittäin ilmoitettu 28,80 euroa, kun taas oranssissa aletarrassa luki 8,60 euroa. YSL + alle 10 euron hinta on ymmärtääkseni harvemmin vastaan kävelevä yhdistelmä, joten pakkohan tätä oli jäädä hypistelemään ja ottamaan kiillosta paremmin selvää. 

Huulikiillosta ei ollut esillä testeriä, joten ryhdyin vinhaan googletteluun. Innostuin niin paljon lisää, että päätin olla kerrankin vähän harkitsematon ja viedä tuotteen melko spontaanisti kassalle. 

Kotona koin melkoisen yllätyksen. En tosin negatiivista sellaista. Ette siis pääse syyttelemään typerästä herätehankinnasta, hah! Sävyä tutkiessani huomioni ei nimittäin ollut kiinnittynyt lainkaan tämän kiillon melko persoonalliseen pakkaukseen. Itse en ainakaan ole hipelöinyt moista koskaan aikaisemmin, saatika sitten omistanut. YSL:n Sparkling Touch For Lips toimii nääs samalla systeemillä kuin valokynät! Olen ihan myyty, ja sävykin on juuri niin minun tyyliseni kuin olla ja osaa. 

Voi olla, että sivellinsysteemi jakaa mielipiteitä, mutta toistaiseksi sivellin on ollut pelkästään näppärä. Kiilto levittyy siveltimen avulla tasaisesti ja siististi. Ainoa asia mikä mietityttää, on huulikiillon annostelu. En ole vielä täysin varma, annosteleeko yksi painallus kiiltoa sopivasti vai vähän liikaa. 

Vaikka olen henkeen ja vereen huulipunatyttö, tämä huulikiilto on ollut käytössä nyt viitenä peräkkäisenä päivänä. Toimii sekä yksinään että huulipunan päällä. Olen jo alkanut stressata tämän loppumista. Minä kun en nimittäin ihan hevin tämän oikean hinnan kokoista rahasummaa huulimeikistä maksaisi, oli kyseessä miten ihana tuote tahansa.
DSC_2616
2.  L'Oréal Volume Million Lashes Waterproof
DSC_2639
DSC_2646 (2)
Inhoan jollain tapaa ripsivärin ostamista. Toisaalta on kiintoisaa jännittää, onko uusi kokelas sittenkin maailmaa mullistavan hyvä, mutta useinmiten vain ärsyttää. En ole vielä löytänyt yhtäkään oikeasti edes melkein täydellistä ripsiväriä, joka tulisi moitteettomasti toimeen luonnostaan pitkähköjen, mutta piikkisuorien ja hentojen ripsieni kanssa.

Hankin ripsivärini lähes poikkeuksetta alennusmyynneistä. Ripsarit ovat merkkiin katsomatta aika kalliita, enkä haluaisi maksaa kovin paljoa edes hyväksi todetusta putkilosta. Ne hyvätkin kun tuntuvat olevan minun arvosteluasteikollani korkeintaan vähän vähemmän huonoja. Ihmeripsaria odotellessa! 

L'Oréal on minulle melko vieras merkki. Muistan käyttäneeni teininä kyseisen merkin meikkivoidetta, mutta jostain syystä brändi on mielikuvissani jotenkin luotaantyötävä. En tiedä, miksi. Tällä kertaa poikkesin tutulta ja turvalliselta Maybellinen The Rocketin ja Lancomen Hypnosen turvaamalta polulta ja ostin tämän L'Oréalin ripsarin. Vedenkestävänä tietenkin, sillä tykkään ärsyttävistä jääräpääripsistäni piikkisuorien sijaan taivutettuina. 

Tykkäsin tästä ensin ihan ääretömän paljon, mutta sittemmin olen ollut ainoastaan tyytyväinen. Ei kaduta. Ei tämä täydellinen ole, mutta voin silti suositella kyseistä putkiloa kaikille, jotka etsivät vedenkestävää ripsaria, joka tekee muutakin kuin antaa väriä. Kokeilemissani vedenkestävissä ripsiväreissä on usein ollut yksi ja sama ongelma: ne eivät värin lisäksi anna juuri mitään muuta. Tämä pidentää ja tuuheuttaa, mutta toisaalta reippaammin annosteltuna lässäyttää taivutukseni siinä missä vesiliukoinenkin, mikä on minulle ihan uusi kokemus vedenkestävien ripsareiden saralla. Ehkä tämäkin on parhaimmillaan kuukauden käytön jälkeen, kuten kaikki muutkin kokeilemani ripsivärit. Maksoin tästä vähän yli kympin, mutta oikeaa hintaa, 20 euroa, en ehkä tästä kuitenkaan maksaisi. Tai no, riippuu siitä, millaiseksi tämä osoittautuu ensin hieman kuivuttuaan.3. BareMinerals Special Collector's Edition - Light
DSC_2420 (2)DSC_2427 (2)
Tämä oli tosi yllättävä ja kerrassaan loistava löytö. Olen tutkinut mineraalimeikkiasiaa kiinnostuneena sivusilmällä jo parisen vuotta. Olen monesti ollut vähällä tilata BareMineralsin Starter Kitin netistä, mutta koska olen ollut tyytyväinen jo omistamiini meikkivoiteisiini, en ole viitsinyt täyttää meikkikokoelmaani turhaan. 

Kun ihoni meni kuukausi sitten todella kuivaan ja kaikesta äksyilevään kuntoon, kiinnostuin mineraaleista uudestaan. Niiden kun väitetään sopivan mainiosti myös kuivan ja herkän ihon tarpeisiin. Minun oli alunperin tarkoitus ostaa IDUN Mineralsin mineraalimeikkivoide, mutta tämä purkki osui sattumalta vastaan Kicksissä 26 euron hintaan, ja IDUN Mineralsin meikkivoidetta edullisemman hinnan takia päädyinkin sitten takinkääntäjänä BareMineralsiin. 

Purnukka sisälsi siis täysikokoisen meikkivoiteen sekä meikkipohjan levittämisessä todella kehnosti suoriutuvan siveltimen. Siveltimellä on selkeästi meneillään karvanlähtöaika ja karvojen pudottelun lisäksi se on aivan liian pehmeä pystyäkseen levittämään meikkivoiteen kauniisti. Poskipunasiveltimenä sivellin toimii kaikessa pehmoisuudessaan hyvin, eikä karvaakaan irtoile! Pistin tilaukseen EcoToolsin kabukin, jonka pitäisi toimia huomattavasti tuota maanantaikappaletta paremmin. Sivellinvinkistä on kiittäminen Blush Overdonea, kiitos paljon!

Olen ollut BareMineralsin meikkivoiteeseen erittäin tyytyväinen. Ostaisin ehdottomasti toisenkin purkin. Ihan helppo kaveri tämä ei kyllä ole ollut. Minulla kesti ainakin viikko oppia levittämään meikkivoidetta oikein ja tarpeeksi ohuesti. Aluksi en saanut aikaan mitään näkyvää jälkeä, sillä pyörittelytekniikka oli minulle ennestään ihan vieras, ja kun vihdoin sain jotain tarttumaan iholleni, oli lopputulos turhan raskas. Viikonloppuna hihkuin riemusta, kun onnistuin vihdoin levittämään iholleni juuri sopivan ohuen pohjan. Jee!

Meikkivoide on sopinut kuivilla laikuilla olevalle iholleni hyvin, enkä ole kärsinyt kutinasta tai muistakaan inhoista oireista, joita mineraalimeikit saattavat kuulemma aluksi käyttäjilleen aiheuttaa. Ihoni oli ensimmäisen kokeilun aikaan todella arka, kuiva ja punoittava. Olin varautunut, että vähintäänkin kirvelisi, mutta eipä kirvellyt. Ihoni ei ole tätä käyttämällä kuivunut yhtään lisää, eivätkä kuivat kohdat korostu tämän mineraalipohjan kanssa juuri ollenkaan. Jännää. Ihan ihmejauhetta!4. Yves Saint Laurent Volume Effect Faux Cils Baby Doll
DSC_2373 (2)
Tämän YSL:n Babydoll-ripsarin ja poistoaineen sisältäneen pakkauksen nappasin tarjoushaukkana matkaan Sokoselta heti joulun jälkeen. Pakkaus maksoi vähän yli 20 euroa, mikä on melko loistava hinta, sillä pelkkä ripsari maksaa normihintaan huimat 38 euroa. 

Vaikka vannon vedenkestävien ripsivärien nimeen, suosikkiyhdistelmäni, kuten olen täällä aikaisemminkin maininnut, on käyttää vedenkestävää ripsiväriä alla pitämässä huolta taivutuksista ja vesiliukoista päällä antamassa volyymia ja pituutta, joita kovin harva vedenkestävä ripsari malttaa yksinään lahjoittaa.

En ole vielä korkannut tätä, sillä odotan ensin parin muun vesiliukoisen ripsivärini loppumista, mutta tutkailin äitini samanmoista settiä ennen omani hankkimista. Ainakin Babydollia on kehuttu paljon, joten en usko, että petyn. Tuoksu tosin vähän hämmentää. Kyseinen ripsari tuoksuu nimittäin hajuvedeltä. Miksi? Ihan turha ominaisuus, joka karsii heti pois hajusteherkät ripsarinkäyttäjät. 
5. Isadora Eye Shadow Quartet Pashmina
DSC_2582 (2)
DSC_2633_
Rakastan violetteja ja vaaleanpunaisia sävyjä. Palvomiani sävyjä sisältävä Urban Decayn Naked 3 -paletti on minulla lähes jokapäiviäisessä käytössä, mutta paletista uupuu tummempi violetti. Tästä Isadoran paletista semmoinen löytyy, kuten näkyy. Lisäksi paletissa on kolme muuta ihanaa sävyä: kaksi vaaleampaa violettia ja yksi viileä vaaleanpunainen. 

Olen yllättynyt luomivärien laadusta. Eivät nämä Urban Decay -laatua ole, mutta maksoin tästä sentään Stockalla vain kymmenen senttiä vajaat 9 euroa, joten olin varautunut vähän keskinkertaiseen laatuun. Oikealla hinnalla en olisi ehkä uskaltautunut näin spontaania kokeilua tekemään, sillä en yleensä jaksa uskoa edullisempien luomivärien laatuun. Kannattaisi, koska näköjään muutkin kuin Urban Decay, MAC, Benefit ja Too Faced hallitsevat luomivärihommat! Tulevaisuudessa taidan jotain tiettyä sävyä etsiessäni kurkkia Isadorankin hyllyt, vaikka pakkausten ulkonäkö ei ikävä kyllä silmääni hivelekään.

Kuva muuten vääristää sävyjä vähän todellista kylmempään suuntaan. Postauksen ekassa kuvassa värit ovat todellisemmat.


Mitä tykkäsitte?
Oliko joukossa teille tuttuja tuotteita?
Mitä kosmetiikkalöytöjä te olette tehneet tämän talven alennusmyynneistä?


2 kommenttia:

  1. Mä löysin nettikaupoista kaikkea kivaa, kuten Bliss ja Ole Henriksen tuotteita, jotka ovat normihintaan aika hinnakkaita. Body Shop oli ainoa livekauppa, josta ostin alelöytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä löytöjä!:) Mä en jostain syystä jaksanut keskittyä ajoissa nettikauppojen aletarjonnan selailuun, ja moni tuote tuntui jo loppuneen siinä vaiheessa, kun maltoin alkaa selailla valikoimia läpi. Yleensä nimenomaan kaupoissa paikan päällä pyöriminen ahdistaa mua alejen aikaan, mutta nyt kun mulla ei ollut mitään tietyn merkin tiettyä tuotetta mielessä, tuntui nettikauppojen alesivut ihan loputtomalta suolta.

      Poista