7.1.2015

MAC-HUULIPUNAT ESITTELYSSÄ - OSA 1

En usko, että keneltäkään tätä blogia seuraavalta on jäänyt pimentoon, mikä kosmetiikan osa-alue syö eniten rahojani. 

No ne huulipunat. 

Omistan kohtalaisen monta huulipunaa, joista ehdottomia suosikkejani ovat MAC:in hinta-laatusuhteeltaan loistavat punat. En ole yleensä kovin brändiuskollinen, mutta MAC:in huulipunat ovat hurmanneet minut niin lujasti, että vertaan aina automaattisesti muita huulipunalaatikkoni kokelaita kyseisen merkin valioyksilöihin. Siitä saakka, kun perustin tämän blogin, olen palanut halusta kirjoittaa teille huulipunakokoelmastani. MAC:in huulipunat ovat vilahtaneet jo monissa postauksissani, mutta nyt halusin tehdä niistä kattavamman esittelyn ja esitellä teille koko kokoelmani.

MAC:in huulipunia on useampaa koostumusta, joista jokaiselle löytyy takuulla se mieluisin. Kaikkein kuivin koostumus on Retro Matte -punilla, jotka pysyvät huulilla kuin tatuoinnit. Niiden kanssa kelpaa syödä vaikka maailman rasvaisinta juustopizzaa ja katsella sen jälkeen ylpeänä peilistä, kuinka huulipuna ei ole karannut yhtään minnekään. Toisiksi kuivin koostumus on Matte, joka sekin on erittäin kestävä, mutta oman kokemukseni mukaan huulilla jo huomattavasti Retro Matte -huulipunia mukavamman tuntuista sorttia. Satin-punat ovat lähes yhtä tiukasti huulille tarraavia kuin äsken mainitut, mutta niissä on pieni ripaus kiiltoa. Ei mitään huomattavaa määrää, mutta koostumus on paljon Mattea vaivattomannin huulille - mutta ei kuitenkaan sieltä pois - liukuva. Oma suosikkini on hyvin pigmenttinen, huulilla monta tuntia pysyvä, mutta silti kevyesti kiiltävä Amplified. Ah. Siinä on kaikki täydellisen huulipunan ominaisuudet: pysyvyys, pigmenttisyys ja mukavan kosteuttava tuntuma! Rehellisesti sanottuna en tiedä juurikaan Amplifiedin ja Amplified Cremen eroista, kysykää niistä siis varmuudeksi joltakulta minua fiksummalta. Amplifiedia huomattavasti kosteuttavampi ja kiiltävämpi kostuumus on Cremesheen. Mielestäni Cremesheen-huulipunat sopivat loistavasti huulipunanoviiseille tai muuten vaan arkailijoille, sillä niiden koostumus ei ole millään tapaa epämukava tai turhan peittävä, vaan hyvin kosteuttava ja keskipeittävä. Tarjolla on monia luonnollisia sävyjä, jotka pysyvät kuitenkin sen verran hyvin huulilla, ettei yli laidan karkaamisia tarvitse olla jatkuvasti peloissaan peilailemassa. Ainakin minä toivoin aikoinaan juuri äsken mainittuja ominaisuuksia ensimmäisille kunnon huulipunalleni. Lustre on vielä Cremesheeniäkin kosteuttavampaa lajiketta ja tuntuu varsinkin mattapuniin verrattuna silkalta huulikiillolta- tai rasvalta. Lustre-punat eivät ole kovin pitkäkestoisia ja niitä saakin olla lisäilemässä huulilleen noin tunnin väliajoin. Koostumus sopii hyvin niille, jotka tahtovat huulilleen kevyen sävyn, mutta huulikiillon sijaan huulipunan vaatteissa. Sitten löytyy vielä shimmerinen Frost ja hyvin kevyt ja läpikuultava Glaze, joista kummastakaan en osaa kertoa oman kokemukseni pohjalta mitään. Eikä unohdeta Pro Longwear-, Sheen Supreme- tai Mineralize Rich -huulipunia! Täältä löytyy aika kattava tietopaketti niille, jotka eivät saaneet äskeisestä sepustuksestani kaikkea haluaamansa irti.

Ensimmäinen MAC:in huulipunani oli Lustre-koostumuksella varustettu, marjainen ja melko neutraalin pinkki Lustering. Se on ainoa MAC-puna, jota en nykyisin juurikaan käytä ja joka ei mielestäni sovi ihonsävyyni, mutta sen verran se kuitenkin hurmasi, että päädyin vielä toisenkin - ja aika monennen muunkin - kerran MAC:in huulipunahyllylle. Ja aina vain matkaan sinne uudestaan, vaikka muka omistaisin jo kaiken haluamani. MAC:in huulipunat ovat epäilemättä suurin heikkouteni. En koe läheskään samanlaista vetoa mitään muuta kosmetiikkatuotetta kohtaan. Kun poskipunavalikoimani on omasta mielestäni kohdillaan, en koe tarvetta tiirailla poskipunahyllyjä, mutta huulipunalaatikko ei täyty koskaan. Paitsi ehkä fyysisesti.

Hankin MAC-punani usein tutkimalla ensin netistä tuntitolkulla kuvia ja videoita niistä. En tahdo tehdä yhtäkään hutiostosta, enkä siksi luota pelkästään siihen, mitä paikan päällä sävystä mietin. Olen siis toisaalta onneksi myös hieman pihi huulipunakaupoilla. Tai ainakin tarkka. Päädyn myös yleensä kyselemään myyjiltä mielipidettä, mikäli pähkäilen kahden samankaltaisen sävyn välillä, sillä luotan lujasti heidän rautaiseen asiantuntemukseensa. MAC:in myyjät ovat myös hurjan mukavia. Ihan huippujuttu on myös se, että huulipunia on mahdollisuus kokeilla huulilleen paikan päällä. Ja siis ihan hygieenisesti, jos joku ehti jo pudottamaan kauhuissaan leukansa. 

Aikomuksenani oli alunperin esitellä kaikki MAC-huulipunani kerralla, mutta koska kaikki punat huulilla kuvattuani ja kuvat koneelle siirrettyäni tajusin, että suurin osa kuvista oli ihan kamalia, päädyin jakamaan esittelyn osiin. Huulipunakuvien ottaminen on kuulkaas aika rankkaa! Huuleni ovat edelleen ihan repaleina. Nostan sydänjuurista saakka lähtevällä arvostuksella hattua niille, jotka kuvaavat nettiin suuria määriä huulipunaswacheja kerralla. Teillä on superhuulet ja superhermot. Minä en pystyisi. Ensimmäisen kerran ikinä näin jotain negatiivista siinä, että omistan enemmän kuin viisi huulipunaa!

Tänään esittelen teille vaaleanpunaiset MAC-huulipunani!


DSC_2575 (2)
DSC_2564 (2)1.
DSC_2599-snob2
Snob on hyvin kylmä vaaleanpunainen ja koostumukseltaan lähes mattainen, mutta kevyesti kuultava Satin-huulipuna. Snob on ihana ja se syrjäyttänyt hetkeksi kaikki muut huulimeikkini. En ole viikkoihin käyttänyt kuin muutaman kerran muita huulipuniani. Sävy sopii hyvin tumman silmämeikin kanssa, mutta toimii yhtä hyvin myös arkinaamalla. 
Hassua muuten, että MAC:in huulipuniin rakastuttuani ja rakkaudentäyteisen suhteen intohimoisimmilla alkumetreillä ajattelin, että Snob on sävy, jota en ikinä tulisi hankkimaan. Kuvissa se toi mieleeni, noh, Tuksun ja Ruotsin miljonääriäidit. Ihastuin Snobiin heti, kun kokeilin sitä ensimmäistä kertaa kämmenselkääni.
2.
DSC_2609-hotgossip2

Hot Gossip on kylmä ja kevyesti luumuinen vaaleanpunainen sävy, jossa on havaittavissa jonkinlaista hilettä. Kyseessä on kaunis my lips but better -sävy, jolla saa ihan näyttäävääkin jälkeä, kun sitä vain malttaa kerrostaa. Käytän Hot Gossipia usein töissä, sillä sävy on luonnollinen ja sen verran kevyt, ettei pieni rajojen yli karkaaminen pääse naurattamaan ketään. Tällä hetkellä poden övereitä luumuisista sävyistä, joita käytin koko syksyn, enkä siksi ole hetkeen tarttunut Hot Gossipiin.
3.
DSC_2606-speeddial2Speed Dial on keskitumma, hyvin arkikäyttöön sopiva pinkki sävy. Sävy on melko viileä, mutta koska pidän eniten hyytävän kylmistä sävyistä, tämä näyttää omien kriittisten kiikareideni läpi tutkailtuna jopa koralliin taittavalta. Tykkään tästä eniten räikeisiin puniin sekoitettuna tai tuomassa kylmään, lähes violettiin Snob-sävyyn hivenen verran lisää lämpöä. Olen kova sekoittelemaan huulipunia ja Speed Dial on suosikki lantraajasävyni! 4.
DSC_2610-nouvellevogue2
Nouvelle Vogue on osa syksyllä Suomeen rantautunutta The Matte Lip Collection -kokoelmaa. Limited Edition -sävy siis. Huulikuvassa Nouvelle Vogue näyttää siltä kuin olisin sen halunnutkin näyttävän, eli kylmältä. Totuus on lähempänä vasemmanpuoleista kuvaa. Luulin ostavani hyvin kylmän, vaaleanpunaisen mattasävyn, mutta sainkin melko neutraalin. Näen tässä melko paljon oranssia. Kaunis sävy, joka ei ole kauneimmillaan juuri minun ihonsävyäni vasten.5.
DSC_2602-candyyumyum2Neonpinkki Candy Yum Yum on mattainen katseidenkerääjä. Uskokaa tai älkää, mutta tämä oli ensimmäinen peittävämpi ja räikeämpi huulipunani. Ennen Candy Yum Yumin hankkimista kärsin huvittavan pahasta huulirasvariippuvuudesta, joka esti minua punaamasta huuliani. Päätin repäistä kerralla ja laittaa jatkuvaan rasvaamiseen tottuneet huuleni kärsimään. Pääsin eroon huulirasvariippuvuudestani ja rakastuin räikeisiin huulipuniin. 

Candy Yum Yum sopii mielestäni parhaiten kevääseen ja kesään, enkä ole käyttänyt sitä alkusyksyn jälkeen kertaakaan. Ihanan pirteä sävy, joka on jo asuste itsessään!DSC_2579_


Ovatko MAC:in huulipunat teille tuttuja?
Mitkä ovat suosikkisävyjänne- ja koostumuksianne?
Entä oliko tässä postauksessa tuttuja suosikkisävyjä tai muuten vain silmäänne miellyttäviä yksilöitä?

P.S Suurensuuri jättikiitos edelliseen postaukseen tulleista kommenteista!

12 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Mä voin niin samaistua tohon harkintaan, itekin mietin ja harkitsen sävyjä ja koostumuksia ties kuinka ja kauan ja vielä paikan päälläkin mietin sen tietyn sävyn kannattavuutta ja käytännöllisyyttä. Mä oon vielä ihan untuvikko tässä huulipuna-asiassa, mutta omaksi lemppariksi on noussut huulipuna sävyssä Taupe, vaikka se onkin melko syksyinen väri.

  Innolla jään oottamaan jo toista osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että postaus oli mieleinen!:)

   Sen lisäksi, että sävyvaihtoehtojen pyöritteleminen on kukkarolle terveellistä, on se myös hurjan mukavaa! Vaikka olisin hankkimassa parin euron punaa, googletan aina sävystä swatchit jo silkasta periaatteesta ja tutkimisen mukavuudesta. Jos hankkisin huulipunani pelkästään kaupassa testailemisen perusteella, söisin viikosta toiseen 30 sentin makaronia, koska esimerkiksi juuri MAC:in tiskillä kaikki alkaa aina yhtäkkiä houkuttaa...

   Poista
 2. Täällä kans yks huulipuna hamstraaja mutta tuo merkki ei oo kyllä tuttu! Ompa ihanasti toteutettu postaus ja kauniita kuvia!! Mun lemppari on tuo ykkönen.!!! <3 :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän paljon, tosi kiva kuulla!:) Ykkönen on munkin suosikkini. Suosittelen tutustumaan MAC:in huulipuniin, hinta-laatusuhteeltaan parempiin en ole toistaiseksi törmännyt!

   Poista
 3. Ohh ehkä pakko saada tuo Snob! Oon kyllä hyvin pitkälti sitä mieltä, ettei kylmät sävyt sovi mulle mutta jos kuitenkin kävis testaamassa, ihana! Ja hei tosi kauniit kuvat tässä postauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!:) Leikkelin kuvat ihan pöhkösti keskenään eri kokoisiksi ja valotuskin heittelehtii. Kiva kuitenkin kuulla, ettei toteutus ehkä ollutkaan lainkaan niin fiasko, kuin kuvittelin. Snob on kyllä paras ostokseni pitkään aikaan! Voisin hyvin kuvitella samaisen sävyn sopivan sullekin.;)

   Poista
 4. Tykkään tosi paljon tälläisistä postauksista, missä on kokeiltu eri sävyjä huulille:) Kiva blogi muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Näiden kommenttien perusteella esittelen ehdottomasti ilomielin loputkin punani.:)

   Poista
 5. Voi kuola, mitä ihanuuksia! Odotan innolla jatko-osaa. (Ja lisää uusia tuotteita ostoslistalleni! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huulipunapostausten lukeminen aiheuttaa mullakin kummallista ostoslistan venymistä, haha!

   Poista
 6. Heippa! Löysin juuri blogiisi ja täältähän löytyy vaikka mitä kivaa. Klikkasin heti lukulistalleni! :)

  Ihania sävyjä nämä! Tulee ihan sellainen "tulispa jo kevät" -fiilis. Tuo Snob on ehkä mun suosikki näistä sävyistä, Nouvelle Voguen voisin myös hankkia! Nolottaa ehkä vähän myöntää, että vaikka kaapit pursuaa kosmetiikkaa ja olen ikäni ollut kosmetiikka- ja kauneushullu, MACin huulipunaa multa ei löydy ainuttakaan (VIELÄ!). Se asia korjaantuu kuitenkin tämän vuoden aikana, se on varma! :D

  MS / Beauty Highlights

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kivasta kommentista!:)

   Snob on munkin suosikkini, mutta jostain syystä lähipäivinä oon innostunut myös Nouvelle Voguesta, vaikka vielä tätä postausta kirjoittaessa epäröin sen sopivuutta mun ihonsävyyni.

   Nyt vaan äkkiä MAC:in huulipunahyllylle! Oon vakaasti sitä mieltä, että jokaisen kosmetiikkaintoilijan tulee omistaa ainakin yksi merkin huulipuna.;)

   Poista