23.12.2014

LETEILLÄ

Tässä blogissa on tähän mennessä nähty harvoin meikäläisen naamaa. Tämä on ollut sekä tietoinen valinta että osittain myös käytännön sanelemaa. Vaikka itse saan eniten irti meikkiblogeista, joissa on tasapuolisesti kuvattuina sekä purnukoita että naamaa, omassa blogissani olen pitänyt kasvoni melko visusti kameran takana. Jollain tavalla oman naaman esittely on tuntunut ahdistavalta tyrkyttämiseltä. Olen ihminen, joka käyttää Instagramia pelkkänä filtterivarastona ja punastelee Facebookiin jatkuvasta selfieitä postailevien puolesta. En kuitenkaan pidä ketään kauneusbloggaajaa itserakkaana naamanesittelijänä, vetäiskää siis herne heti alkuunsa ulos nokasta, jos ehditte loukkaantua. (Meikki kun nyt vain yleensä laitetaan kasvoille, ja jos lookin tahtoo taltioida, tulee kameran linssi kohdistaa seinän sijaan naamaan. Hah. Minä vasta harjoittelen tätä naamakuvauspuolta.

Purkkikuvat ovat suhteellisen helppo tie, vaikka niidenkin ottamiseen käytän usein - ja ihan mielellänikin - aikaa ja vaivaa. Niitä varten ei kuitenkaan tarvitse varata varta vasten aikaa, jona naaman pitäisi kukoistaa jostain muustakin kuin päivän aikana kuluneesta meikkipohjasta ja silmien alle varisseista ripsareista sekä fiiliksenkin olla sen verran mainio, että koko prosessiin kaikkine kommervenkkeineen jaksaisi ryhtyä. Puhumattakaan valastuksesta. Inhoan epäonnistuneita ruutuja ja turhaudun (=kiukustun) helposti. Purkkikuvia varten minun ei myöskään tarvitse pakkotyöllistää väkisin ketään toista. Kuten mainittua, en ole se helpoin kuvattava, ja purkkikuvien ottaminen miellyttäänee siksi varmasti eritoten lähipiiriäni...

Tänään halusin tehdä blogini valtavirrasta poikkeavan kokeilun ja laittaa esiin jo pitkään arkistoissa muhineet kampaus- ja meikkikuvat. Suokaa heti alkuun anteeksi valotuksen ja hiusten freesiyden raju muutos kuvien välillä! Ensimmäinen kampaus on taltiotu kameraan muutama päivä kampaajakäynnin jälkeen, silloin, kun käsite luonnonvalo oli vielä itsestäänselvää arkipäivää. Toinen versio kampauksesta on pakotettu talteen maailman kammottavimmassa marraskuuvalossa sekä kruunattu mojovalla tyvikasvulla ja keltaisen valon antamalla kuparisella sävytteellä. Sorisorisori. Tässä siis minäminäminä, jos olette ehtineet unohtaa, miltä tämän blogin ylläpitäjä näyttää!
DSC_1657
Olen tykästynyt helppoihin kampauksiin, joissa on kuitenkin jokin juju. Kun aikaisemmin jaksoin kiharrella hiuksiani kiireisinäkin aamuina, nykyään tahdon selvitä kampauspöydästä parissa minuutissa, mutta ilman tylsää ja mielikuvituksetonta perusponnaria. 

Hiuksiini on viimeiset pari kuukautta päätynyt lähes poikkeuksetta ponnari tai nuttura sivuletillä koristettuna. Kampaus on helppo, nätti ja taipuu muutaman minuutin lisätyöllä arkisesta juhlavaksi. 

Yllä olevassa kuvassa olen tehnyt ensin vähän matkaa ranskanlettiä sivuun ja jatkanut sitä sitten tavallisena lettinä hiusosion loppuun saakka. Tämän jälkeen olen sitonut lettiin läpinäkyvän kuminauhan. Tein ensin tavallisen ponnarin ja ryhdyin sitten kääntelemään hiuksia nutturalle. Omissa hiuksissani nutturan tekeminen vei muutaman tovin lisäksi hetkellisesti myös hermot, mutta hiukseni ovatkin harvinaisen vaikealuonteista tyyppiä. Nutturasta olisi saanut pienellä tupeerauksella huomattavasti kuohkeamman, mutta näillä mentiin tällä kertaa. Lopuksi kiinnitin letin mahdollisimman huomaamattomasti nutturaan kahdella pinnillä. Yksi nutturan päälle, toinen alle. Valmis, tadaa!
DSC_2201
Arkisempi versio kampauksesta syntyy muutamassa minuutissa. Ja nyt voin luvata, että kyseessä on helppo pikakampaus, sillä omat hiukseni harvemmin taipuvat mihinkään samaan aikaan kauniisti ja nopeasti. Yllä olevassa kuvassa olen tehyt sivuun samaisen letin kuin ensimmäisessäkin nutturakampauksessa. Ero on vain siinä, että tämä nuttura on vähän monimutkaisemman kääntelyn ja vääntelyn sijaan kääräisty helpolle muutaman sekunnin sykerölle roikkuvista hiusosioista piittaamatta. Kampaus on omaan makuuni juuri sopivan rento ja asiallinen.

Sivuletti piristää nutturan lisäksi myös ponnaria. Kiireettöminä aamuna tai muuten vain vaihtelun vuoksi letin voi väsätä myös molemmille puolille.
DSC_2198
Kuvassa kasvoillani oli näillä tuotteilla tehty meikki:

Kasvot/Face:

MAC Select Moisturecover Concealer - NW15
Lumene CC Cream - Light + MAC Studio Fix Fluid - NC15
Urban Decay Naked Skin Ultra Definition Pressed Finishing Powder - Naked Light
MAC Pro Longwear Blush - Stay Pretty + e.l.f Studio Blush - Pink Passion
TheBalm Bahama Mama Bronzer
Rimmel Natural Bronzer - 021
TheBalm Mary-Lou Manizer 


Silmät/Eyes:

Clinique 04 Totally Neutral Palette (kulmakarvat/eyebrows)
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - Eden
Urban Decay Naked 3 Palette: Strange, Nooner, Limit, Mugshot, Darkside
Benefit Longwear Powder Shadow - Milk It
Bobbi Brown Longwear Gel Eyeliner - Black Ink
Lancome Hypnose Waterproof Mascara


Huulet/ Lips:
NYX Slim Lip Liner - Pinky
MAC Girl About Town        


Mitä mieltä te olette?
Lisää kuvia meikeistä in action vai miellyttääkö vanha tuttu purkkilinja?

6 kommenttia:

 1. Juu, kyllä kiitos naamaa, etenkin kun on noin nätti! :) Hyvää joulua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, jouluinen kiitos!:) Hyvää joulua sinnekin!

   Poista
 2. Tosi hyviä kuvia! :) Mun mielestä molempi-parempi -linja on hyvä. :) Mutta kiteytit tuossa aikalailla omatkin fiilikset, meikkikuvia on omalla tontilla ollut ihan luvattoman, vähän viime kuukausina. Ensinnäkin suurimman osan aikaa meikkityyli on ollut no, aika ei-kuvauksellinen, ja toisekseen en oikeasti-oikeasti viihdy kameran edessä. En ole vähimmässäkään määrin selfie-tyyppiä, ja meikkikuvia otan tasan ihan vaan siksi että se nyt vaan on ainoa tapa oikeastaan havainnollistaa meikkituotteita in action. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) Tämän postauksen kuvista on kiittäminen poikaystävää ja tyypin rautaisia hermoja, joita ilman mun kaltaista kuvattavaa ei kamalan kauaa jaksa kameran läpi katsella. Kai noihin kuvaamisiinkin vähitellen tottuu ja muuttuu luontevammaksi kameran edessä, vaikka se ei ihan luonnostaan tulisikaan. Oon myös välillä hetkellisesti harkinnut videomuotoisten juttujen tekemistä, koska meikkausvideo tuntuu musta - ihme kyllä - jotenkin paljon luontevammalta kuin valokuvissa jäätävänä poseeraaminen. Saa nähdä uskaltaudunko joku päivä toteuttamaan suunnitelman!

   Poista
 3. Oi miten ihana että löysit tiesi mun blogiin ja jätit kommenttia, niin mäkin löysin sun blogin! Tykkään ihan hirmuisesti! <3 Todealla kauniita kuvia (ja sinäkin!), ja niin hyviä tuotevinkkejä ja tämäkin lettikampaus; pakko kokeilla heti huomenna! :D Liityin ehdottomasti lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, parasta! Kiitos kivasta kommentista!:)

   Poista