4.12.2014

HAASTE HAMSTEREILLE

Edellinen postaukseni innotti minua kehittelemään itselleni pienen haasteen.

Olen pyöritellyt monta päivää mielessäni kulutuspaasauspostaukseni ajatuksia. Miksi omistan näin paljon ja silti haluan ostaa lisää? Onko kosmetiikasta tykkäävän pakko välineurheilla?

No ei ole.

Ajatus on omassa tapauksessani pähkäilyn arvoinen myös siksi, että olen persoonaltani - noh, näin kärjistetysti sanottuna - varsin autistinen. Kun löydän jotain hyvää, olen huono vaihtamaan sitä. Edes hetkeksi vaihtelun vuoksi. Vaikka tykkään oppia ja kokeilla uutta, olen myös armoton rutiinien rakastaja. Tämän takia minun ei ole mitään järkeä eikä edes oikeutta omistaa esimerkiksi kymmentä poskipunaa, sillä puolet lojuisi surullisena kaapissa käyttämättömänä. 

Valitsin tätä postausta varten minuutissa 5 kosmetiikkatuotetta, joita tarvitsen tai ainakin koen tarvitsevani niin paljon, että niistä luopuminen olisi minulle hankalaa. Koitin määrittää tarpeen järkevästi, enkä vain tunneperäisesti sen perusteella, mistä satun tykkäämään vaikkapa kivan sävyn takia. Mietin, mitä oikeasti pakkaisin mukaan, jos minulla olisi minuutti aikaa. 
DSC_2259
Ensimmäiset kolme oli helppo valita. Näitä kolmea kaipasin kuollakseni, jos kosmetiikka loppuisi maailmasta.

Kiehl'sin Creamy Eye Treatment with Avocado on pelastanut elämäni - tai ainakin silmänympärysihoni. Silmänaluseni ovat kuivuudeltaan verrattavissa hiekkapaperiin, joten tarvitsen erittäin rasvaisen silmänympäryvoiteen, jota sitten ladon silmien alle aamuin illoin ja kaikkea muuta kuin säästeliäästi. Vaikka päättäisin luopua meikkaamisesta, en voisi luopua tästä. Vähän surullista sanoa näin 21-vuotiaana, kun silmänympärysvoide on omassa kaveripiirissä vielä vitsi. Creamy Eye Treatment with Avocado on ainoa silmänympärysvoide, joka kosteuttaa niin paljon, että voin laittaa sen päälle meikkiä ja näyttää vielä illallakin silmien alapuolelta joltain muultakin kuin peitevoiteella kuorrutetulta näkkäriltä. 

Seuraava valintani oli MAC:in Select Moisturecover Concealer sävyssä NW15. MAC:in myyjä suositteli tätä minulle, kun etsin apua sopuisampaan eloon ongelmapesäkkeeni, eli silmänympärysihoni, kanssa. Tosiaan, kuivan silmänympärysihon lisäksi minulla on kestorenkaat silmien ympärillä. Tämä peiteaine sekä kosteuttaa että peittää, lottovoitto siis.

Kolmas salamana joukkoon valikoitunut tuote on Cliniquen ikivanha, triosta duoksi supistunut luomiväripaletti, jota käytän päivittäin kulmakarvoihini. Tykkään paletin harmaanruskeista sävyistä myös luomilla.
DSC_2265

Viimeiseksi nappasin mukaan nämä kaksi hiustuotetta, joista molemmista voisin selittää teille ummet ja lammet. Näyttäisin oikeasti aika radikaalisti erilaiselta ilman näitä kahta, sillä hiukseni ovat hentoa ja litistyvää, mutta takkuuntuvaa ja muutenkin helposti vähän kaikesta nokkiinsa ottavaa sorttia. Tarvitsen siis sekä lisävolyymia tyveen että tekohengitystä kuiville latvoilleni.

Lushin No Drought -kuivashampoo on käytössäni joka päivä riippumatta siitä, olenko pessyt ensin hiukseni tavallisella shampoolla. No Droughtilla saan lättähiuksiini muotoa ja kuohkeutta, ja vieläpä raikkaan sitrustuoksun saattelemana. No Droughtin jauhemainen koostumus on paljon näppärämpi kuin ponnekaasupulloihin tottunut voisi kuvitella, ja tuote pesee ja raikastaa paremmin kuin mikään muu kokeilemani kuivashampoo. Kaikenlisäksi siinä on vaatimattoman lyhyt ja luonnonmukainen ainesosaluettelo, ja jo pelkän jauhomaisen koostumuksensa vuoksi tämä puteli tulee ympäristön kanssa huomattaasti paremmin juttuun kuin ponnekaasukaverinsa. 

Davinesin Love-hoitoaine on yksi niistä harvoista tuotteista silmänympärysmönjien lisäksi, johon voin oikeasti sanoa olevani koukussa. Elämä olisi astetta enemmän ensimmäisen maailman ongelmien värittämää ilman Davinesin söpön vaaleanpunaista hoitoainepurkkia. Kokeilin kerran huvikseni skipata hoitoainevaiheen ja hiuksiani oli niin vaikea käsitellä, että pelkäsin sitä takkukasaa selvittäessä pudottavani joka ikisen suortuvan päästäni viemäriin. Hyh. Davinesin Love ei sähköistä tai litistä hiuksiani, vaan kosteuttaa ja tekee niistä helpommin käsiteltävät.

Nyt heitän teitä tällä keksimälläni haasteella!
Mistä tuotteista te ette luopuisi?
Kertokaa kommenteissa tai toteuttakaa 5 tuotteen munuuttihaaste omassa blogissanne!

//This is a challenge! Choose 5 products that you think you need and love the most in 1 minute and tell me in the comments which ones you picked up! You can also write a blog post about this 5 products & 1 minute challenge that I created for you. Try to be as intuitive as possible!

4 kommenttia:

 1. Mä taas olen hyvin vaihtelunhaluinen, joten pienen mietinnän jälkeen keksin vain Urban Decayn silmämeikinpohjustuksen, jota ilman en pärjäisi :)

  VastaaPoista
 2. Toinen Lushin kuivashampoon nimiin vannova! :) Ja haaste on otettu vastaan, täytyy toteuttaa joku kerta omassa blogissa :)

  VastaaPoista
 3. Voi kunpa huomaisit tämän viestin näinkin vanhaan postaukseen mutta mistä ihmeestä onnistut ostamaan tuota Davinesin love-hoitsikkaa? Itse olen vaikka mitkä liikkeet metsästänyt tuloksetta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentti huomattu!;)

   Ostin oman purkkini Tallinnasta, Kaubamajasta. Maksoin siitä muistaakseni puolet siitä hinnasta, mitä sama tuote Suomessa maksaa. Jos Tallinnan-reissua ei kuitenkaan oo tiedossa lähitulevaisuudessa, kannattaa kurkata Davinesin omilta sivuilta Salon Locatorin avulla lähiseudun jälleenmyyjät.:) Oon bongannut Davinesin juttuja myös Strawberrynetistä!

   Mun Love-purkki on itseasiassa nyt ihan melkein tyhjillään, ja pääsen kohta itsekin metsästämään uutta!

   Poista