15.11.2014

MARJOJA JA PUNAJUURTA - 3 SYKSYISTÄ HUULIPUNAATänä syksynä olen ollut ihan hullun rakastanut tumman viininpunaisiin ja marjaisiin huulipuniin. Olin vielä ennen viime kesää huulipunanössö ja paatunut huulirasva-addikti, joka ei olisi voinut kuvitellakaan laittavansa mitään vähänkään kuivattavaa huulillensa.  Sitten repäisin ja ostin aika lailla hetken mielijohteesta MAC:ilta räikeän neonpinkin mattapunan, ja nyt en enää arastele tummienkaan sävyjen kanssa. Tämä hankinta sinetöi myös huulirasvariippuvuuteni kohtalon, ja nykyisin voin iloiten sanoa vieroituksen onnistuneen. Käytän huulirasvaa enää ainoastaan öisin - jes! 

Vaikka olen ihonsävyltäni ikuinen lakana ja A4-arkki, viininpunertavat ja marjaisat sävyt tuntuvat huijaavan iholleni tervettä väriä sen sijaan, että korostaisivat kalpeuttani.

Nyt kun syksyä voi vielä sanoa olevan jäljellä, on hyvä aika esitellä muutama syksyinen suosikki!

I've turned from a lip balm addict into a lipstick lover. Even though I'm pale as a sheet this autumn I've completely fell in love with dark lips. 

Now that autumn is still here, it's time to talk about my favourite autumn lipstick shades! 

DSC_1749
DSC_1753

MAC Fashion Revival, MAC Rebel, Rimmel #107 Lasting Finish Matte Lipstick by Kate Moss


DSC_1775_2
1. MAC Fashion Revival
DSC_1779


MAC:in Fashion Revival on tumman marjainen mattasävy. Tämä sävy kuuluu The Matte Lip Collectioniin, eli se on saatavilla vain rajoitetun ajan. En yleensä liiemmin innostu - tai ole antanut itseni innostua - mistään limited edition -jutuista, koska oman ajatuksenjuoksuni tuntien ne jäävät helposti käyttämättä korvaamattomuuden pelossa. Tämän kohdalla tein kuitenkin harkitun poikkeuksen ja ihme kyllä, en ole tätä pahemmin säästellyt. 

Fashion Revival pysyy huulilla ikuisuuksia, mutta ei silti ole yhtä sietämättämän kuivattava kuin osa muista kokeilemistani mattapunista. Sävy on kaunis ja toimii myös huulikiillon kanssa. Tällä saa täydelliset syksyhuulet! 

MAC Fashion Revival is a deep berry red with a matte finish. It's part of The Matte Lip Collection, which means it's limited edition. The formula is very long-wearing, still not super drying. Fashion Revival looks very beautiful with a lip gloss on top. Perfect shade for autumn!


2. MAC Rebel
DSC_1784

MAC:in Rebel on kylmän marjainen, keskitumma sävy. Koostumukseltaan se on Satin-sarjaa, eli se näyttää huulilla melko mattaiselta, mutta kuitenkin hieman kiiltävältä. Mielestäni punajuuri kuvaa tätä sävyä parhaiten!  Juuri tämä pakkaus on MAC:in Heirloom Mix -kokoelmasta, mutta sävy itsessään on onneksi ihan vakkarikokoelmaa. 

En jostain syystä syttynyt tälle ensinäkemällä, vaan pikemminkin ihmettelin, miksi juuri Rebeliä myydään niin paljon. Sitten tämä kuitenkin päätyi huulipunalaatikkooni ja hetkeen en olekaan käyttänyt muuta. Rebel on näyttävä, mutta ei liian tummanpuhuva tai räikeä. Sävy näyttää hylsyssä paljon rajummalta kuin huulilla. Jännää muuten, että inhoan kaikkea vähänkin violettia vaatteissa, sisustuksessa ja lähestulkoon kaikessa muussakin (paitsi neilikoissa!), mutta meikissä se kuitenkin miellyttää silmääni.

MAC Rebel is a beautiful berry shade with cool undertones. It reminds me a lot of beetroots! Rebel has a Satin finish which is a matte with a soft shine. I think the shade is very unique and more wearable than what it looks like in the tube. 

For some reason I didn't fall in love with Rebel at the very first sight and found it a bit overrated but then something strange happened and I changed my mind. Now I'm wearing Rebel non-stop. This tube is actually part of the MAC Heirloom Mix Collection but the shade itself isn't limited edition.


3. Rimmel #107 Lasting Finish Matte Lipstick by Kate Moss
DSC_1781
Rimmel #107 on kevyesti kiiltävä, tumma ja marjainen mattapuna. Tämän huulipunan tapauksessa myönnän olevani täysin YouTube- ja blogihehkutuksien uhri. Olin kuullut Rimmelin Kate Moss -huulipunista niin paljon ylistyspuheita, että päätin antaa tälle mahdollisuuden, vaikka jostain syystä olenkin suhtautunut aina melko varauksella markettihuulipuniin. Enpä suhtaudu enää. Aivan yhtä laadukas tämä ei ole kuin MAC:in punat, mutta kaiken hehkutuksensa arvoinen ja ehdottomasti myös noin viiden punnan hintaansa arvokkaampi! Tämä kuluu MAC:in punia epäsiistimmin ja nopeammin pois, minkä takia arastelen käyttää tätä silloin, kun huulipunan pitäisi oikeasti kestää tunteja. Räikeän huulipunan jämät huulilla kun ei ole kaunis näky. Suomesta näitä ei taida saada, omani tilasin Asokselta. Myös ainakin Beautyjoint myy näitä.

Rimmel #107 Lasting Finish Matte Lipstick by Kate Moss is a dark berry red with a (semi-)matte finish. I bought this one from Asos for £5. I don't find a huge difference in quality between Rimmel #107 and MAC lipsticks, but I still prefer MAC. This lipstick is absolutely better than the price would suggest. The staying power of the product is not the greatest - this one has a tendency to look awful after a few hours of wearing. Although the formula isn't perfect, Rimmel #107 is definitely my favourite drugstore lipstick. 

1 kommentti:

  1. you really can't go wrong with kate's range for rimmel can you?? the formula of the lipsticks are superb, and for the price. what more can you ask for?!

    M + K

    VastaaPoista